Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kada nam stiže osvježenje, ali i gdje će dotad temperature biti najviše

Vrućina polako popušta, a posebno će biti lakše početkom sljedećeg tjedna. Ipak, na istoku i jugu je opet, barem podjednako, ako ne i malo toplije. No, vrijeme je nestabilnije. Više doznajte u prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Darija Brzoje.

Subotnje jutro sunčano ili pretežno vedro, malo oblaka postupno prema sredini dana, prvo na sjeverozapadu. Vjetar u početku umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu isto umjerena, a na srednjem i južnom slaba bura. Jutarnja temperatura na kopnu od 15 do 19, a na moru najčešće između 23 i 27 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja - 1 Stiže nam promjena Planirate Praznik rada provesti na otvorenom? Meterolog otkrio kada je najbolje vrijeme za roštiljanje Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj malo oblačnije, a uz umjeren i jači razvoj oblaka, uglavnom uz granicu sa Slovenijom, mogući i pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjeren sjeverac, a temperatura će biti od 30 do 33 stupnja.

Za razliku od zapada, na istoku stabilnije, sunčanije i svakako više vruće. Zapuhat će vjetar sa sjevera, a temperatura svejedno opet ide bar do 35.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj poslijepodne malo više oblaka, a i poneki pljusak, vjerojatnije u Gorskom kotaru, oko Rijeke te u Istri. Bura će prema večeri jačati pa će podno Velebita na mahove biti i olujna. Najviša dnevna temperatura, u gorju oko 30, a na moru vrućih 35 stupnjeva.

Najviše vruće ponovno se očekuje u Dalmaciji. Prevladavat će sunčano, a prije nego se bura navečer i u noći na nedjelju proširi na cijeli Jadran, danju će puhati sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Dnevni maksimumi temperature, oko 36 stupnjeva.

Temperatura mora je od 24 do 28. Nakon bure, bit će hladnije.

Od nedjelje u unutrašnjosti djelomice sunčano, te svakako manje vruće. Mjestimice kiša i pljuskovi, u ponedjeljak izglednije na zapadu, a u utorak na istoku zemlje.

Na Jadranu u nedjelju sunčano i burno, a od ponedjeljka bi i ovdje povremeno moglo biti više oblaka, pa će biti i šansi za lokalne pljuskove i grmljavinu. Prije svega u Dalmaciji, a osobito njezinoj unutrašnjosti. Bura će potom slabjeti, zadržat će se vruće, no ipak nešto manje nego do sada.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene