Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nakon paklenih vrućina možemo odahnuti, no ne zadugo: Otkrivamo kad stižu pljuskovi, grmljavina i olujna bura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je u prosjeku kolovoz obično nešto manje vruć od srpnja, maksimumi dnevnih temperatura za pojedina mjesta u našim krajevima malo su veći ovog mjeseca. Također, kada gledamo razdoblje od početka ove godine, možemo reći da se upravo nalazimo u najtoplijem periodu. Nije čudo što se to događa upravo u prvoj polovici mjeseca, s obzirom na to da je klimatološka vjerojatnost na strani sunca i stabilnih vremenskih situacija.

U utorak ujutro vrijeme će diljem Hrvatske većim dijelom biti sunčano, ali će tu i tamo biti pokojeg oblaka, i to ponajprije na sjeverozapadu zemlje. Također, pri tome postoji mala mogućnost za koju kap kiše.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Jutarnja će temperatura u kopenim dijelovima iznositi od 17 do 22, a na moru između 23 i 28 stupnjeva.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano i manje vruće, dok se navečer i u noći na srijedu očekuje jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Temperatura će većinom biti između 28 i 30 stupnjeva.

U Slavoniji će većim dijelom biti sunčano, vruće, no manje nego u ponedjeljak. Prolazno pogoršanje vremena ondje će stići u noći s utorka na srijedu.

U gorju i u Istri poslijepodne može pasti pokoji pljusak. Vrijeme će veći dio dana ipak biti sunčano, uz koji oblak, a jače pogoršanje stići će navečer i osobito u noći na srijedu, kad će biti uvjeta i za jače grmljavinsko nevrijeme. Puhat će sjeverozapadnjak, prema kraju uz obalu mjestimice već i bura. Ipak, i dalje će biti vruće uz temperature od 32 do 34 stupnja na moru, a u gorju većinom 28 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti sunčano, pa i vrlo vruće. Na moru će puhati većinom sjeverozapadnjak, uz obalu navečer mjestimice bura, dok će temperatura danju često prelaziti 35 stupnjeva.

Idućih dana vrijeme će u kopnenoj Hrvatskoj biti osjetno svježije, čak ispod uobičajenih vrijednosti za kolovoz. Nakon ove vrućine, 25 stupnjeva doći će kao zahlađenje. U prvom dijelu srijede još će biti pljuskova, no potom će se vrijeme stabilizirati pa će u nastavku tjedna ponovno biti više sunca.

I na Jadranu će još kratko u srijedu biti pokojeg pljuska, a moguće je i prolazno nevrijeme, nakon čega će opet biti sunčano. Zapuhat će jaka bura s olujnim udarima, a u četvrtak će okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene