Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže nova promjena: Meteorolog otkriva kad će se kopno riješiti magle, ali i što nas čeka u studenom

Tjedan u koji smo zakoračili donosi nam još sunca, sve manje magle, povremenu kišu, a krajem tjedna i jednu jaču promjenu, uz pljuskove i zahladnjenje. Više o tomu kakvo nas vrijeme čeka donosi u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Ujutro, u unutrašnjosti opet magla i niski oblaci, osobito uz Savu i Dravu, međutim, manje rasprostranjeni nego posljednjih dana. Do podneva posvuda sunčano. Na Jadranu dominira sunce, rijetko kratkotrajna magla na zapadu Istre te na sjevernodalmatinskim otocima, osobito bliže Zadru. Jutarnja temperatura oko 9 u unutrašnjosti, 5 u gorju, te visokih 16 na obali.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Detalje ima meteorolog Nikola Vikić-Topić

Blagdansko poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj sunčano i toplo, uz malo oblaka. U Međimurju malo vjetrovitije, uz umjeren jugozapadni vjetar, dok će drugdje puhati slab. Temperatura između visokih 21 i 24.

Slično i u Slavoniji, malo oblaka, obilje sunca i ugodno toplo. Temperatura oko 22, samo sa slabim vjetrom.

U Istri, Primorju i Gorskoj Hrvatskoj sunčan i topao blagdan Svih svetih, uz malo oblaka. Tek će se navečer naoblačiti, no neće biti kiše. Najviša temperatura od 21 do 24, uz slab jugozapadni vjetar, na moru malo maestrala.

Blagdan Svih svetih će u Dalmaciji proći uz obilje sunca, i samo malo oblaka. Bit će pretežno sunčano i toplo, od 24 do 27 Celzijevih stupnjeva. Vjetar, vrlo slab, promjenjivog smjera.

Sredinom tjedna na kopnu sunčano i toplo, uz promjenjivu naoblaku. Magle više neće biti. No zato, u srijedu i četvrtak, u središnjim predjelima lokalno može pasti malo prolazne kiše. Onda u petak poslijepodne i navečer, na zapadu jače naoblačenje, uz čestu kišu. Temperatura će ovih dana ujutro biti oko 10 stupnjeva, a danju oko 19.

I na Jadranu sredinom tjedna sunčano, temperatura ujutro oko 15, poslijepodne oko 22. Ali svakim danom bit će malo više oblaka, osobito na sjevernom dijelu. Zato u Istri i Primorju, u srijedu, te još vjerojatnije u četvrtak, može pasti malo kiše. U petak kače pogoršanje, zapuhat će olujno jugo, zatim jaka lebićada, uz pljuskove, a na sjeveru i obilniju kišu.

Dugoročna prognoza za studeni je da će mjesec biti topliji od prosjeka. Prosječne vrijednosti temperature u studenom su, u unutrašnjosti, ujutro oko 3, poslijepodne oko 10 stupnjeva. Naravno, malo više od toga početkom mjeseca, a malo manje krajem mjeseca. A na obali su te vrijednosti, ujutro oko 10, danju od 15 do 20 stupnjeva. Ove će godine dakle biti malo više od toga. Uz to, na Jadranu će vjerojatno biti kišovitije nego što je inače, osobito u drugoj polovini mjeseca kad bi mogli biti nekoliko jače izraženih kišnih epizoda.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene