Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Iskoristite ga dok možete: Sljedećih par dana bit će pravo ljeto, ali uskoro stiže pogoršanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već je u subotu bilo puno manje pljuskova nego proteklih dana, a dobre vijesti su da će i nedjelja i početak idućeg tjedna donijeti puno stabilnije, sunčanije i malo toplije vrijeme. Osim porasta najviših dnevnih temperatura, toplije će biti i noći i to osobito na Jadranu. Ukratko, sljedećih dana bit će nam pravo ljeto.

Tijekom nedjeljnog jutra u cijeloj će zemlji biti sunčano, ali uz dosta vlage i slab vjetar. Često će biti i jutarnje magle, pogotovo uz rijeke i u gorskom dijelu. Temperatura će iznositi oko 16 stupnjeva, samo u gorskoj Hrvatskoj oko 12. Na Jadranu će puhati slaba bura i bit će sunčano i toplo, ponegdje već ujutro 22 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

I u drugom dijelu dana u središnjoj Hrvatskoj nas čeka sunčano i toplo vrijeme, ali još će rijetko biti i uglavnom slabih grmljavinskih pljuskova. Najviša temperatura iznosit će oko 28 stupnjeva.

Istočna Hrvatska tijekom nedjelje još uvijek neće biti posve stabilna. Prevladavat će sunčano i vrlo toplo vrijeme, ali poslijepodne, uz dnevni razvoj oblaka, još može biti i kakvog pljuska.

Sunčano, ali uz male šanse za lokalni pljusak bit će i u gorju. No, zato će na obali Istre biti sunčan i stabilan dan. Poslijepodne će puhati maestral, a najviša temperatura iznosit će oko 28 stupnjeva.

I na jugu Jadrana bit će sunčano i toplo. Temperatura će se tijekom dana popeti do 29 stupnjeva, a puhat će umjeren maestral.

Toplo je i more, pogotovo na južnom dijelu, gdje je na nekoliko postaja u subotu izmjerena 23 stupnja. U skladu sa sunčanim vremenom, tijekom dana će UV indeks na Jadranu biti vrlo visok.

Osim sunčane nedjelje, čak će i početak sljedećeg tjedna u kopnenoj Hrvatskoj proći bez pljuskova i oluja, barem onih većih. U utorak će dan biti malo nestabilniji, osobito u gorju. U srijedu je posvuda opet moguća grmljavina i kiša.

Na Jadranu će u narednim danima biti pravo ljeto. Ondje slijede vrlo topli ili vrući dani, uz topla jutra.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene