Obavijesti Video Pretražite Navigacija
temperature iznad prosjeka

Bablje ljeto kakvog dugo nije bilo: Uživajte u suncu, temperature se penju i do 26 stupnjeva

Ovaj je vikend počeo s lijepim vremenom, a u sličnom tonu ćemo i nastaviti. Idućih dana bit će sunčano, a i temperatura će biti pet do 10 stupnjeva iznad prosjeka za ovo doba godine. Maksimumi će tako dosezati 25 do 26 stupnjeva, zbog čega će se u mnogim krajevima činiti da je ljeto.

U takvim okolnostima i nedjeljno jutro će biti većinom sunčano, najsunčanije u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu Jadrana će tijekom jutra biti malo više oblaka, koje će donositi povremeno umjeren južni i jugozapadni vjetar. U kopnenim krajevima, a osobito po kotlinama i uz rijeke, ponovno će biti magle. Jutarnja temperatura će u unutrašnjosti iznositi od osam do 13, a na Jadranu između 13 i 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano, a tek povremno uz malo oblaka. Bit će nešto jugozapadnog vjetra, no bit će i toplo, uz temperaturu od oko 24 stupnja.

Dosta sunca očekuje se i u Slavoniji, ali tek kad se raziđe magla koje će biti ujutro i možda prijepodne. Uz sunce, i ondje temperatura može porasti do 24 stupnja.

Tijekom dana, dok je sunca ni u gorju neće biti hladno. Očekuje se i 20-ak stupnjeva pa će tako vrijeme biti idealno za planinarenje. Jedino će povremeno nešto jače zapuhati jugozapadni vjetar. Na sjevernom dijelu Jadrana očekuje se malo više oblaka nego drugdje u zemlji. Čak bi na širem riječkom području pritom moglo pasti i malo kiše. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, a temperatura će iznositi oko 22 do 23 stupnja.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano i ugodno toplo vrijeme. Pomalo nevjerojatno, temperatura će ići i do 26 stupnjeva. Temperatura mora će biti do 22 stupnja pa se još uvijek može i kupati.

I idućih će dana u kopnenim krajevima biti sunčano. Uz malo oblaka i topao jugozapadni vjetar, temperatura će i u kopnenim krajevima dosezati 25 stupnjeva. Tek u srijedu postoji mogućnost za malo kiše ili pljusak. No to još nije posve sigurno, zbog čega još uvijek ima šansi i da cijeli tjedan ostane prilično sunčan i topao.

I na Jadranu će u prvoj polovici idućeg tjedna većinom biti sunčano i ugodno toplo. U utorak će zapuhati jugo, a u srijedu su sjevernije lokalno mogući pljuskovi i grmljavina. No, vrijeme u srijedu je još neizvjesno pa još postoji mogućnost da ne bude kiše.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene