Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Danas se toplo obucite i pripremite kišobrane: Doznajte kada se očekuje razvedravanje i toplije vrijeme

I u nedjelju će biti hladno. Bit će kiše ali i snijega, prognozira meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić Topić.

Vrlo vjetrovit i hladan dan imali smo u cijeloj Hrvatskoj. Najveće brzine vjetra mjerene su pod Velebitom, čak 180 kilometara na sat. U gorju je pao novi snijeg, ali nije ga se puno skupilo, najviše na Plitvicama, 10 centimetara, izvijestio je Vikić Topić. 

Ciklona koja nam je donijela ovu promjenu odmiče na jugoistok, a iza nje je brzo ojačala prostrana anticiklona što donosi postupnu stabilizaciju, ali i veliku razliku u tlaku zraka na našem području tako da je pred nama još vjetrovitih dana.

Nedjeljno jutro bit će oblačno i hladno. U Dalmaciji povremena kiša, a na kopnu susnježica i snijeg ponajprije u gorju, no malo je moguće i u nizinama. Najviše sunca na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak, na obali olujna i orkanska bura. Temperatura, na kopnu oko nule, na moru oko 7 stupnjeva, što će u kombinaciji s vjetrom činiti vrlo hladan osjećaj, vjerojatno i najhladniji ove zime.

I drugi dio dana u središnjoj Hrvatskoj bit će većinom oblačan. U početku uz malo kiše i snijega, osobito na jugu regije. Tek kasno poslijepodne će se razvedravati. Vjetar će slabjeti, no i dalje će puhati slabo do umjereno pa će biti hladno s temperaturom oko 6.

I u Slavoniji oblačno, povremeno uz malo kiše i snijega, osobito oko Požege te duž Posavine. Kasnije poslijepodne i navečer djelomično razvedravanje. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak, a najviša temperatura i ovdje oko 6.

Na sjevernom Jadranu umjereno oblačno, vjetrovito i hladno. Puhat će olujna bura s orkanskim udarima koja će slabjeti tek kasno u noći. Temperatura oko 8. U gorju oblačno i hladno, povremeno uz još malo snijega. Vjetar umjeren do jak sjeveroistočni, a temperatura oko nule.

U Dalmaciji i drugi dio dana pretežno oblačan, ali uglavnom bez kiše. Puhat će jaka i olujna bura. Temperatura od 10 do 12.

U ponedjeljak na kopnu promjenjivo oblačno, hladno i vjetrovito, lokalno uz malo snijega. Od utorka više sunca i manje vjetra. Jutra će biti hladna, oko -3, a danju, od srijede osjetno toplije, oko 10 stupnjeva.

Na moru djelomice do pretežno sunčano. Samo u Dalmaciji u ponedjeljak lokalno malo kiše. I tad će još puhati bura. Zatim od utorka više sunca, slabiji vjetar i toplije.

Dakle, u novome ćemo tjednu imati dosta sunca, samo rijetko poneki pljusak. U početku će biti hladno, a onda od srijede osjetno toplije, samo jutra ostaju hladna, zaključio je meteorolog Dnevnika Nove TV.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene