Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nakon kiše stiže sunce - doznajte kada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujno nevrijeme s jakom kišom i tučom sinoć je poharalo gotovo trećinu Hrvatske. No, kroz sljedećih dana bi se vrijeme trebalo poboljšati.

U Sisku i Požegi padala je tuča veličine lješnjaka i oštetila automobile i imovinu. Oštećeni su krovovi kuća i gospodarskih zgrada te voćnjaci i povrtlarske kulture na području Slavonskog Broda, Okučana, Našica.

Na području Cernika pijavica je oštetila 30-ak krovova kuća i gospodarskih objekata. Nevrijeme je zahvatilo i istočni dio Okučana, gdje je tuča nanijela štetu poljoprivrednicima.

Vremenska prognoza za sutra:

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Sutra ujutro, pa možda i dobar i dio dana u Slavoniji će još biti promjenjivo oblačno, mjestimice uz malo kiše ili pokoji pljusak. Zapadnije u zemlji očekuje se djelomice ili pretežno sunčano, a sunčano vrijeme prevladavat će i na moru. Bit će vjetrovito - puhat će umjeren i jak vjetar sa sjevera, podno Velebita jaka bura, a drugdje na moru sjeverac i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti većinom od 12 do 14 stupnjeva, u gorju oko 9, a na Jadranu od 13 stupnjeva na sjevernom Jadranu do 19 stupnjeva ponegdje na južnom dijelu.

U Slavoniji se promjenjivo može zadržati i poslijepodne, mjestimice i dalje uz mogućnost za tek pokoji pljusak. U središnjim krajevima bit će djelomice ili pretežno sunčano i uglavnom suho. Puhat će umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a najviša dnevna temperatura bit će između 21 i 24 stupnja.

>>
Grmljavinsko nevrijeme i tuča diljem Hrvatske

Pretežno sunčano uz umjeren i jak sjeveroistočnjak sutra će biti i u gorskoj Hrvatskoj, a vedro će prevladavati i na sjevernom Jadranu. Tek u Istri postoji šansa za možda kakav pljusak. Na moru će puhati umjerena i jaka bura te sjeverozapadnjak. Temperatura može porasti i do 26 stupnjeva, dok će se u gorju zadržati oko 20 stupnjeva Celzijevih.

I u Dalamciji sutra pretežno sunčano i vjetrovito, uz umjeren i jak sjeverac i sjeverozapadnjak. Na području Konavla može biti i pokojeg pljuska. Najviša dnevna temperatura očekuje se većinom između 24 i 27 stupnjeva.

Vremenska prognoza za iduća tri dana:

Na kopnu će biti pretežno sunčano i postupno sve toplije. Znatnijeg vjetra neće biti, a temperatura će se već pred vikend približiti gotovo 30 stupnjeva. I na moru pretežno sunčano i vrlo toplo. U početku će još puhati slab do umjeren vjetar sa sjevera, a od petka maestral.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene