Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Ništa od vikenda na otvorenom: Nakon nekoliko sunčanih dana stiže nova promjena s tučom i udarima vjetra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovog nam vikenda stiže nestabilno, ali i malo manje vruće vrijeme. U subotu će prvi dio dana biti dosta sunčan i topao, ali poslijepodne i navečer stiže nova promjena vremena uz koju će biti dosta grmljavinskih pljuskova, a lokalno je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i udarima vjetra.Ova promjena poslijepodne će zahvatiti zapadne krajeve, a u subotu se još neće osjetiti samo na krajnjem istoku i jugu zemlje.

Subotnje će jutro u cijeloj zemlji biti sunčano, a na istoku – uglavnom u Posavini – moguća je i kratkotrajna magla. Jutarnja temperatura će u unutrašnjosti iznositi oko 18 stupnjeva, malo niža će biti u gorju, a na Jadranu će iznositi od 20 do 24 stupnja, uz uglavnom slab vjetar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Poslijepodne će se vrijeme u središnjoj Hrvatskoj u potpunosti promijeniti. U zapadnom će dijelu doći do naoblačenja, a kasnije će biti i grmljavinskih pljuskova. Lokalno je moguće i izraženije nevrijeme uz puno kiše, tuče i jakog vjetra. Zbog toga će biti i malo manje vruće u usporedbi s temperaturama koje su s nama bile proteklih dana.

Povremenih grmljavinskih pljuskova, a lokalno i jačeg nevremena bit će poslijepodne i u Slavoniji. Međutim, na krajenjm istoku još će biti pretežno sunčano i vruće, s temperaturama do 31 stupnja.

Promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme poslijepodne i navečer bit će i na zapadu zemlje, osobito u gorskim krajevima i u Istri, gdje je lokalno moguće i jače nevrijeme. Ondje će također puhati umjeren jugozapadnjak.

Dalmacija navedene promjene tijekom subote gotovo da neće ni osjetiti. Tek navečer i tijekom noći doći će do grmljavinskih pljuskova, a puhat će umjereno jugo.

More je toplo te se temperatura mora u petak na nekoliko postaja popela i na 26 stupnjeva. Međutim, tijekom sljedećih će ga dana malo rashladiti bura. UV indeks će u subotu biti vrlo visok samo na istoku i jugu zemlje, gdje će biti najsunčanije. U oblačnijim predjelima bit će umjeren do visok.

Nedjelja će u kopnenim krajevima biti promjenjiva, uglavnom oblačna i kišovita uz povremene grmljavinske pljuskove. Ssirivanje vremena i razvedravanje nas očekuje u ponedjeljak, a novi tjedan počet ćemo i malo manje vrućim vremenom.

Što se tiče Jadrana, u nedjelju će na sjevernom i srednjem dijelu još biti pljuskova, a u ponedjeljak će doći razvedravanje. Zapuhat će umjerena do jaka bura koja će donijeti osvježenje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene