Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Vrijeme za vikend

Svi u hlad: Stiže nam vrlo vruće vrijeme. No prije toga još jedan nestabilan dan

Lipanj je u našim kopnenim krajevima najnestabilniji mjesec u godini, pa je poslijepodne u petak na kopnu ponovno bilo kraćih, lokalnih pljuskova. Kakvo nas vrijeme očekuje ovoga vikenda u vremenskoj prognozi otkrio je meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić Topić.

Tijekom noći s petka na subotu poneki je pljusak moguć u Zagorju, Međimurju, Podravini i Gorskom kotaru. Uskoro nam stiže stabilnije i vrlo vruće vrijeme, no prije toga imat ćemo još jedan nestabilan dan.

Subota počinje sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab, u Dalmaciji burin, a na sjevernom Jadranu jugozapadni. Najniža noćna temperatura na kopnu od 16 do 19, a na obali oko 24 stupnja.

U subotu poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj uz sve više oblaka, pa će već rano popodne, nakon 13 sati, biti kraćih, prolaznih pljuskova i grmljavine. Mogu biti i jače izraženi. Zapuhat će umjeren sjeverac. Temperatura oko 30 stupnjeva, no uz te pljuskove i vjetar, nakratko može biti i 5 do 10 stupnjeva niža.

U Slavoniji u subotu slično. U početku sunčano i vruće, oko 31 stupanj. Onda rano popodne sve više oblaka, pa i sve veća mogućnost za kraće, lokalne pljuskove s grmljavinom, osobito duž Drave. Vjetar će okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadni.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti Istre, oko Rijeke te u Gorskom kotaru rano popodne postoji mogućnost za kraće pljuskove. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar. Temperatura na obali oko 32, a u gorju od 24 do 28.

U Dalmaciji će se sredinom dana prolazno naoblačiti. Kratak pljusak moguć je uz granicu s Bosnom i Hercegovinom. No ubrzo ide razvedravanje pa će prevladavati sunčano vrijeme. Puhat će slab do umjeren maestral , no svejedno će biti vruće s najvišom temperaturom oko 32.

I u petak je more bilo toplo, temperatura mu je većinom 25, 26 stupnjeva, no s obzirom na prognozu do kraja mjeseca doći će i do 27.

U subotu će biti malo više oblaka nego u petak, osobito sredinom dana, pa će UV indeks biti malo niži, no i dalje većinom visok tako da ne treba zanemariti sunčevo zračenje.

Idući dani na kopnu sunčani, vrlo vrući i malo stabilniji, bez pljuskova. Noćna će temperatura biti od 16 do 20, a najviša dnevna od 32 do 35.

Na Jadranu od nedjelje do utorka pretežno vedro i neugodno vruće. Najniža noćna temperatura oko 24, a danju do 34 stupnja, sa slabim do umjerenim maestralom.

Dakle, u subotu još pljuskovi, osobito u unutrašnjosti, nakon 13 sati, a onda nekoliko mirnijih dana, bez pljuskova i nevremena, ali uz visoku temperaturu koja može biti opasna za zdravlje, osobito za starije. Zato je u ponedjeljak i utorak najbolje smanjiti boravak vani te izbjegavati direktno sunčevo zračenje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene