Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže pogoršanje

Najbolje vrijeme za posjet grobljima: Meteorolog otkriva što nas čeka za produženi vikend

Pred nama je još jedan sunčan dan, no onda će se vrijeme ipak polako početi mijenjati. Prognozu donosi Darijo Brzoja.

U nedjelju oblačnije, zapuhat će jugo, no kiše će biti rijetko i uglavnom vrlo malo, možda tek na sjevernom Jadranu.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

U ponedjeljak, na blagdan Svih svetih ide jače pogoršanje sa zapada, i kiše će biti najviše poslijepodne i u noći na utorak, tako da posjet grobljima planirajte ili prijepodne ili još ranije za vikend kako biste izbjegli kišu. Vrijeme će vrlo vjerojatno veći dio idućeg tjedna biti i nešto toplije nego ovih dana.

Topao zrak će nam pritjecati u snažno izraženoj jugozapadnoj struji. Ali, prije tog još sutra i dio nedjelje smo stabilno u polju povišenog tlaka.

U subotu ujutro, u unutrašnjosti mjestimice magla koja se i ovaj put može dulje zadržati. Hladno, očekujemo od -2 do 3 stupnja, dok će na sunčanom Jadranu biti ugodnije, većinom između 9 i 14.

Vjetra neće biti ili će biti vrlo slab, i u takvim uvjetima magle i niskih slojevitih oblaka može biti i dio dana, no u većini krajeva će poslijepodne ipak biti sunčanije. Temperatura, od 11 do 14 stupnjeva.

U istočnim krajevima vrlo slično, šansa za dugotrajniju maglu stoji prije svega u Posavini. Također bez vjetra, a danju uz sunce očekujemo i 13, 14 stupnjeva. Malo ispod prosjeka za doba godine, no u idućem tjednu to ćemo svakako popraviti.

Većinom sunčano poslijepodne prevladavat će i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Povremeno može biti nešto oblaka, više zapravo tek navečer. Danju 20-ak stupnjeva na moru te oko 12 u gorju.

Sunčano i toplo sutra i u Dalmaciji. Bez značajnijeg vjetra te uz 20-ak stupnjeva i u zraku i u moru, pa nema razloga da oni koji se još uvijek kupaju to ne nastave i za vikend.

U nedjelju će još u početku biti stabilno, na kopnu uz maglu ili niske slojevite oblake. Potom nešto i sunca, ali ne za dugo. U ponedjeljak sa zapada ide naoblačenje pa će krajem dana i kišiti. Glavnina oborine očekuje se u noći na utorak, a u utorak prijepodne već i prestanak kiše te razvedravanje sa zapada. Uz južinu, koja će još u ponedjeljak i pojačati, veći dio tjedna bit će toplije.

Oblaci će već u nedjelju navečer malo kiše donijeti na sjeverni Jadran, a u ponedjeljak će je, uz promjenjivo oblačno vrijeme biti posvuda na moru, uz pljuskove koji bi, osobito u noći na utorak mogli biti i izraženiji. Potom razvedravanje. Puhat će umjereno i jako jugo, u utorak u okretanju na južni vjetar pa sjeverozapadnjak. Temperatura se na Jadranu neće značajnije mijenjati, i idućih dana ostaje oko 20 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene