Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Planirate roštilj ili izlet u prirodu? Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme čeka

Vremenska prognoza pokazuje da će najviše sunčana vremena biti na Jadranu, dok se u unutrašnjosti očekuje zamjetno nestabilnije lokalno uz prolazni razvoj kišnih i grmljavinskih oblaka. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U utorak ujutro na Jadranu će biti pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano i većinom suho. Na sjevernom dijelu Jadrana puhat će umjerena i jaka podno Velebita i olujna bura. Drugdje će vjetar većinom biti slab. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu će iznositi od 10 do 15, a na moru od 18 do 21 Celzijevog stupanja.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj biti djelomice ili pretežno sunčano, no mjestimice može biti pljuskova i grmljavina i to uglavnom poslijepodne. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočnjak, a najviša temperatura iznosit će od 23 do 25 stupnjeva.

U istočnim predjelima vrijeme će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Mjestimice će biti lokalnih nestabilnosti s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, a poslijepodne će temperatura i ondje iznositi od 23 do 25 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj vrijeme će u utorak biti djelomice, a na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorskom području povremeno će, uz više oblaka, biti lokalnih pljuskova. U gorju će puhati ponegdje umjeren sjeveroistočnjak, dok će na Jadranu biti umjerena, podno Velebita i olujne bure. Najviša dnevna temperatura u gorju će iznositi od 20 do 22, na Jadranu od 25 do 27 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano. Sredinom dana i poslijepodne, uz umjeren razvoj oblaka, mogući su pljuskovi i grmljavina i to uglavnom u unutrašnjosti i na krajnjem jugu. Na sjeveru Dalmacije će puhati umjerena bura, dok će na južnom vjetar biti većinom slab. Temperatura će iznositi od 25 do 27 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve na jednom mjestu Pogledajte kako rade trgovine i šoping-centri na Dan državnosti

Sljedećih dana će u unutrašnjosti vrijeme promjenljivo i nestabilno često s kišom, pljuskovima s grmljavinom, osobito na istoku i u unutrašnjosti Dalmacije.

Na Jadranu će tijekom narednih dana biti pretežno sunčano i vrlo toplo. Samo ponegdje je uz umjeren razvoj oblaka moguć pokoji pljusak. Na sjevernom dijelu puhat će umjerena do jaka bura, a drugdje vjetar većinom slab.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene