Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza za novi tjedan

Idući tjedan nešto niže temperature pa će se lakše disati. No ne baš posvuda...

Obilje sunca i visoke temperature obilježili su vikend. U noći sa nedjelje na ponedjeljak ipak može pasti malo kiše, a i temperature na kopnu će se blago spustiti pa sljedeći dani neće biti vrući, dok u Dalmaciji zasad nema naznaka promjena, nastavlja se razdoblje sunčanih i vrućih ljetnih dana. Vremensku prognozu donosi Maja Bubalo.

U ponedjeljak će nad našim područjem jačati polje anticiklone koja donosi stabilno vrijeme.

Ipak, još u noći na ponedjeljak i ujutro može pasti malo kiše u sjeverozapadnim i zapadnim predjelima unutrašnjosti, a prolazno može biti i jakog vjetra sjevernih smjerova. Na moru vedro. Na sjevernom Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, u Dalmaciji jugo. Najniža temperatura od 14 u gorju do 21 stupanj u Slavoniji, na moru od 21 do 26 stupnjeva.

Nakon oblačnog prijepodneva, središnje predjele u ponedjeljak očekuje pretežno sunčan dan, s temperaturom od 27 do 29 stupnjeva.

Na istoku zemlje će u nastavku dana također biti manje oblaka, a temperatura malo niža nego u nedjelju, mjerit će se do 31 stupanj.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano. Uz obalu će još biti bure dok će prema otvorenom moru puhati južni vjetar. U gorju vrlo toplo, do 29, a na moru vruće, do 33 stupnja.

U Dalmaciji vedro i vruće, i dalje će u najtoplijem dijelu dana temperatura dosezati 35 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OD DANAS Bili su prvaci u cijepljenju, ali sada vraćaju neke mjere: Već nekoliko dana broj novozaraženih veći im je od 3000

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podaci HZJZ-a Najbolji i najgori: Pogledajte što su pokazali podaci s velike karte procijepljenosti u Hrvatskoj

Temperatura mora bez većih promjena, posvuda se mjeri oko 26. UV indeks visok, u gorju i Dalmaciji vrlo visok.

U nastavku tjedna na kopnu većinom sunčano, ali povremeno uz više oblaka, osobito potkraj utorka i u srijedu kada su mogući pljuskovi i grmljavina. U srijedu će zapuhati umjeren vjetar sjevernih smjerova. Temperatura bez znatnije promjene.

Na moru sunčano. U utorak vjetar većinom slab jugozapadni, od srijede umjeren sjeverozapadni i bura. Temperatura i ovdje bez promjene.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene