Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje će biti toplo

Nakon suše kiša! Pripremite se na promjenu vremena i ponesite kišobrane

Idući tjedan očekuje nas promjena vremena.

Razdoblje iznadprosječno toplog, a u većem dijelu zemlje suhog i pretežno sunčanog vremena zadržat će se još u prva dva dana tjedna. Zatim očekujemo zamjetnu promjenu vremena sa sve više kišnih oblaka i padom temperature zraka. Tako će se na sušu nadovezati prekomjerna količina oborine.

Prostrano polje visokog tlaka zraka postupno slabi, a sa sjevera kontinenta prema jugu premještat će se zamjetno hladniji zrak. Fronta toga zraka u naše će krajeve stići u srijedu, što će već u četvrtak iznad Jadranskog mora stvoriti jaki ciklonalni vrtlog s kišnim i grmljavinskim oblacima.

U ponedjeljak ujutro u većem dijelu zemlje pretežno vedro, a vjetar uglavnom slab. Jedino će na jugu Dalmacije biti umjerene naoblake. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 0 do 5, a na Jadranu od 8 do 11 Celzijevih stupnjeva.

Danju u Središnjoj Hrvatskoj sunčano. Poslijepodne i navečer zapuhat će umjeren jugozapadnjak, u gorju i s jakim udarima. I dalje razmjerno toplo s temperaturom od 21 do 23 stupnja.

U Slavoniji isto tako sunčano i razmjerno toplo. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu pretežno sunčano uz poslijepodnevnu temperaturu od 16 do 20 stupnjeva. U gorskom području zapuhat će umjeren, na udare i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak.

U Dalmaciji djelomice sunčano. Više oblaka na jugu gdje se ne isključuje mogućnost za neznatne oborine. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga i jugoistoka. Poslijepodnevna temperatura od 17 do 22 stupnja, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U unutrašnjosti u utorak djelomice sunčano uz više oblaka u Gorskom kotaru, gdje može pasti malo kiše. Zatim će prevladavati oblačno s kišom, koja će u četvrtak ponegdje biti i obilna. U utorak umjeren do jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak.

U srijedu vjetar uglavnom umjeren južni i jugozapadni, koji će u četvrtak okretati na sjeverni smjer. Jutarnja temperatura zraka u porastu, a najviša dnevna u osjetnom padu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još uvijek bez kiše Bore se s najgorom sušom u posljednjih 40 godina: "Ti ljudi su izgubili sve"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna očekuje se porast broja umrlih FOTO/VIDEO Obilna kiša stvorila velika klizišta, poginulo najmanje 58 osoba: "Situacija je kao u ratu"

Na Jadranu u utorak djelomice sunčano, a samo je na riječkom području moguća kiša. Zatim oblačno s kišom, mjestimice pljuskovima i gmrljavinom. U četvrtak lokalno obilna kiša. U utorak umjereno, zatim vrlo jako jugo, koje će u četvrtak mjestimice biti i olujno. Najviša dnevna temperatura u blagom padu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene