Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna? Prognozu donosi meteorolog Darijo Brzoja

U unutrašnjosti više suho, sa sunčanim razdobljima, na Jadranu i u gorju oblačnije, uglavnom na sjevernom dijelu s kišom. Jača nam i jugo, najavljujući novo pogoršanje i ozbiljniju kišu u petak. U četvrtak navečer jugo će biti olujno, i na to svakako treba skrenuti pažnju, prognozu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Iako povoljnije nego u druge dane, ni u srijedu vrijeme nije bilo posve stabilno, a neće biti ni u četvrtak. Još manje u petak. Cijeli tjedan kao da možemo birati samo hoće li oblaka i oborine biti nešto manje ili više.

U jugozapadnoj struji, uz naguravanje vlažnog i toplog zraka nad naše planinske lance, kiša je najizglednija na riječkom području i u Gorskom kotaru. Tako će biti i sutra.

Ovaj duboki ciklonalni sustav još uvijek se zadržava nad Britanskim otočjem, producirajući iznova fronte, koje potom putuju dalje Europskim kontinentom. Dok god je tako, i kod nas će vrijeme biti u najmanju ruku promjenjivo.

  Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Imotskog - 2 Teška nesreća FOTO/VIDEO Imotski zavijen u crno, proglasit će dan žalosti: Smrtonosni zavoj u kojem su dva mladića izgubila život, Imoćani pale svijeće

Kopnene krajeve očekuje djelomice sunčano, a mjestimice i maglovito jutro. U gorju i na Jadranu, promjenjivije i oblačnije, poglavito na sjevernom dijelu. Duž obale i na otocima noćas i ujutro pri tom ponegdje može pasti i malo kiše. Zapuhat će prvo umjeren južni vjetar i jugo, a jačat će u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti između 5 i 10, a na Jadranu većinom od 13 do 17 stupnjeva.

Poslijepodne, u središnjoj Hrvatskoj, djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Više oblaka zapadnije u regiji, no većinom suho. Južni i jugozapadni vjetar u jačanju, temperatura od 17 do 21 stupanj. Toplije nego u srijedu.

I u Slavoniji i Baranji se očekuje djelomice sunčano vrijeme. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga uz koji temperatura može porasti do 22 stupnja.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj oblačnije od jutra. Cijeli dan povremeno kiša, a češće i obilnije prema kraju dana i to osobito u Gorskom kotaru i na riječkom području gdje bi poslijepodne i navečer moglo napadati novih 50-ak milimetara oborine ili čak više od tog. Južni i jugozapadni vjetar, a na moru i jugo će jačati i navečer već biti olujno. I zbog vjetra, a i zbog potencijalno nove velike kiše, izdana je žuta razina Meteoalarm upozorenja za obje ove regije, a odnosi se na drugi dio dana. Maksimalna temperatura, u gorju 15-ak, a na sjevernom Jadranu sutra većinom između 17 i 22 stupnja.

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano, ali uz promjenjivu naoblaku i isto ne posve stabilno. Ne očekuje se kiša kao na sjevernom dijelu, no po koja kap može pasti. Više će zapravo dojam vremena kvariti jaka južina, a jugo će navečer i ovdje pojačati na olujno. Dnevna temperatura, od 18 do 22 stupnja.

Koga zanima temperatura mora, ono je i dalje 20-ak do 22 stupnja na većini mjernih mjesta.

  Pročitajte i ovo Grafit na Zrinjevcu - 3 Policija provodi očevid Na Zrinjevcu osvanuo grafit podrške Palestincima: "Zaustavite genocid u Gazi, bojkotirajte Izrael"

Do kraja tjedna vrijeme će biti promjenjivo, povremeno s kišom, te pljuskovima praćenim grmljavinom. U petak i nedjelju izgledna je lokalno obilna kiša, poglavito u gorju. U petak poslijepodne i u subotu bit će i dosta sunca, no ni u subotu kišu ne možemo u potpunosti isključiti. U petak i nedjelju dosta vjetrovito, uz južni i jugozapadni vjetar koji u gorju na mahove tih dana može biti i olujan. Postupno svježije.

Ni na Jadranu neće biti stabilno, u petak i nedjelju se i ovdje očekuju izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, a tad bi lokalno mogla pasti i obilna kiša u kratkom vremenu, što onda može uzrokovati i urbane bujične poplave. Puhat će umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar, s olujnim udarima. Jedino u subotu će prolazno oslabjeti. I na moru za vikend manje toplo.

O sljedećem tjednu sve što možemo reći jest da će se nastaviti nestabilno, poglavito u prvoj polovici te da će vrlo vjerojatno dodatno osvježiti. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene