Obavijesti Video Pretražite Navigacija
METEOROLOG DONOSI

Stigla zubata zima: U većini krajeva granut će sunce, ali neke regije čekaju prilično vjetroviti dani

Jaka i olujna bura zahvatila je cijelu našu obalu i zadržat će se još koji dan, dok je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici palo od jedan do devet centimetara novog snijega. U gorskim ga krajevima sad ima između 20 i 30 centimetara. No uskoro stiže stabilizacija vremena. Vremensku prognozu za Dnevnik Nove TV donosi meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Ciklona iz Sredozemlja na naše će krajeve utjecati i u utorak, no sve je jači utjecaj anticiklone sa sjeverozapada Europe koja donosi razvedravanje. Između ta dva sustava postoji velika razlika u tlaku zraka, pa će i dalje biti vrlo vjetrovito, osobito na obali.

Već će se u utorak ujutro sa zapada razvedravati pa će na sjevernom Jadranu biti pretežno vedro, a u središnjoj Hrvatskoj malo do umjereno oblačno. U Dalmaciji promjenjiva naoblaka, ali i ovdje uz dosta sunca, dok će najoblačnije biti u Slavoniji i Lici, povremeno uz još malo snijega. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, a na obali jaka i olujna bura, pod Velebitom i Biokovom s orkanskim udarima. Temperatura na kopnu od -5 do -1, a na obali od jedan do šest.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano, ali i dalje vjetrovito i hladno. Puhat će umjeren sjeverac uz temperaturu oko dva stupnja. Navečer novi, prolazni, porast naoblake, pa na jugu regije može pasti još malo snijega.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno do pretežno oblačno. Povremeno uz još malo snijega, nevjerojatniji u Srijemu, a navečer i duž Posavine. Ostaje hladno uz umjeren sjeverac i temperaturu jedan ili dva Celzijeva stupnja.

Na sjevernom Jadranu pretežno vedro, a u gorju umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz još malo snijega, osobito u Lici. Posvuda će biti vrlo hladno i vjetrovito, i dalje će puhati jaka i olujna bura, s orkanskim udarima pod Velebitom. Najviša temperatura, od dva do sedam na obali te oko nule u gorju.

U Dalmaciji drugi dio utorka sunčan, na obali uz malu, a u unutrašnjosti umjerenu naoblaku. Puhat će jaka bura s olujnim udarima, koja će sredinom dana malo oslabjeti, no onda predvečer ponovno jača. Temperatura oko osam na sjeveru, 10 u srednjoj Dalmaciji, do 12 na jugu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ORKANSKI VJETAR DHMZ izdao crveno upozorenje: Gotovo cijela obala bit će na udaru bure, postoji i rizik za sigurnost građana

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna žuto upozorenje DHMZ-a Zbog nevremena dio Đakova i okolna naselja ostali bez struje

U drugoj polovini tjedna na kopnu pretežno sunčano uz malo oblaka, no bit će to zubato sunce. Najhladnije u srijedu i četvrtak ujutro, kad će biti oko -6, a u gorju i ispod -10, posvuda uz mraz. Onda u petak, danju malo toplije. Na obali pretežno vedro uz buru koja će u četvrtak postupno slabjeti. Jutra prilično hladna, ponegdje čak i uz mraz, a danju svježe! Tek će u petak biti malo toplije.

Dakle, u utorak će nam se sa zapada postupno razvedravati, kreće stabilizacija koja će potrajati šest, sedam dana. Ipak, bit će još vrlo vjetrovito i hladno, na Jadranu će bura imati udare do 130, a pod Velebitom i do 190 kilometara na sat, pa budite oprezni u prometu

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene