Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON VRUĆINA

Meteorologinja otkriva koliko će kiša trajati, ali i koje će dijelove Hrvatske gotovo sasvim zaobići

Nakon vrućeg i u mnogim područjima vrlo vrućeg dana, u noći s utorka na srijedu stižu nam spas i osvježenje. Više donosi meteorologinja Ana Bago Tomac.

Kiša će najprije početi na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, a osim kiše bit će i jačih grmljavinskih pljuskova. I u ostatku unutrašnjosti kišno jutro, a najmanje će kiše pasti na istoku i jugu zemlje, gdje će skoro pa ostati bez promjena.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna Promjenjivo oblačno vrijeme Od utorka nove oborine Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: U nekim krajevima se za vikend očekuje i snijeg

Hladniji i vlažniji zrak premještat će se sa jugozapada na sjeveroistok tako da će već u srijedu u podne biti dalje od nas.

Ujutro u srijedu u središnjem i gorskom dijelu zemlje bit će oblačno, uz kišu i grmljavinske pljuskove, a na istoku i jugu Hrvatske bit će i dalje sunčano i toplo. Na sjevernom dijelu u noći će biti najviše kiše i pljuskova, a kako se fronta bude pomicala u unutrašnjost, razvedrit će se pa će ostatak dana biti sunčan. Nakon jakog i olujnog juga, u srijedu manje vjetrovito - puhat će umjeren jugozapadnjak i jugo.

Od sredine dana u središnjem dijelu bit će razvedravanje, a u zapadnijem dijelu nakon prolaska kiše i hladnijeg zraka bit će puno ugodnije! U utorak je u Zagrebu maksimum bio 35, slično i u okolnim gradovima, ali u srijedu će biti oko 30.

Na istoku će pljuskova biti u srijedu poslijepodne, ali količina kiše bit će mala ili nikakva. Ovdje i u srijedu vruće, temperatura će se ponegdje popeti i do 34!
Nakon kiše, čija će glavnina padati u noći s utorka na srijedu te u srijedu ujutro, u Istri će poslijepodne biti sunčano i manje vruće. Malo će oslabjeti jugo i okrenuti na umjeren jugozapadnjak.

Na južnom dijelu Jadrana osim po jakom i olujnom jugu ova promjena se gotovo neće osjetiti. Kiše nema pa nema, a pokoji pljusak moguć je u petak i to u sjevernijem dijelu Dalmacije.

Temperatura mora nije se previše mijenjala - i dalje je između 25 i 27 stupnjeva. Vrlo visok UV indeks u srijedu će biti na Jadranu, a visok u kopnenim područjima.

Na kopnu će sljedećih dana svakako biti manje vruće i sparno, ali samo četvrtak bit će sasvim stabilan i sunčan. U petak, a osobito u subotu bit će lokalnih grmljavinskih pljuskova.

Na Jadranu će u četvrtak biti vedro, a u petak više oblaka - osobito na sjevernom dijelu, gdje je moguć i pokoji pljusak. U subotu nestabilnije i u Dalmaciji pa će pljuskova biti duž cijelog Jadrana. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene