Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša i vjetar

Vrijeme za produženi vikend nije kakvo smo željeli, ali opet nas očekuje promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedjelja će biti slična suboti, uglavnom oblačna s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Početkom tjedna vraća se sunčanije i stabilnije vrijeme.

Uz obalu će još u početku biti vjetrovito s jakim jugom, koje će zatim tijekom prijepodneva slabjeti, a na sjevernom dijelu i okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Stabilnije s duljim sunčanim razdobljima će biti na istoku zemlje. Ponedjeljak će isto tako biti nestabilan, a onda će od utorka posvuda biti sunčanije i stabilnije.

Ovakvo nestabilno vrijeme podržavat će ciklona koja nam donosi dosta vlage, tako da će i u nedjelju ujutro biti uglavnom oblačno s povremenom kišom ili pljuskovima i grmljavinom, na Jadranu lokalno i obilnijim.

U noći i ujutro će uz obalu biti vjetrovito s umjerenim i jakim jugom, koje će zatim do sredine dana oslabjeti, a na sjevernom dijelu i okrenuti na zapadnjak. Jutarnja temperatura će biti koji stupanj viša od subotnje. Na kopnu će se kretati uglavnom od 8 do 13 stupnjeva, dok će na moru biti između 16 i 20 Celzijevih stupnjeva.

Središnju Hrvatsku u nastavku dana očekuje dosta oblaka i povremene kiše, moguće i ponekog pljuska. Vjetar slab, a temperatura će se kretati između 18 i 23 stupnjeva Celzijevih.

Najviše sunčanog vremena će sutra biti na krajnjem istoku, ali ni ovdje neće biti potpuno stabilno pa će biti i povremene kiše. Tempertura će biti uglavnom 22 ili 23 stupnja.

Bez neke bitnije promjene bit će i na sjevernom Jadranu i u gorju. Dakle, ostaje oblačno s kišom ili pljuskovima, ponegdje i obilnijim. Zapuhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a očekivana temperatura u gorju će biti između 15 i 18, na moru između 19 i 21 stupanj Celzijev.

U Dalmaciji će biti također oblačno s kišom ili pljuskovima, lokalno i obilnijim. Jugo će oslabjeti, a sjevernije i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura između 19 i 23 stupnja.

Još u ponedjeljak se očekuje nestabilno s povremenom kišom, a zatim će od utorka biti stabilnije i sunčanije. U toj stabilnoj situaciji će u srijedu ujutro biti magle. Temperatura će idućih dana porasti, tako da jutra neće biti hladna kao ovih dana, a danju će se nastaviti ugodno toplo s 20-ak stupnjeva Celzijevih.

I na moru će još u ponedjeljak biti nestabilno, i to osobito u Dalmaciji. Od utorka će i ovdje biti većinom sunčano. Zapuhat će bura, jedino na krajnjem jugu još u ponedjeljak može biti umjerenog juga. Temperatura i ovdje u porastu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene