Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

I dalje vrlo toplo, no meteorologinja otkriva kad bi i gdje ipak mogao iznenaditi pokoji pljusak

Sunčano i toplo vrijeme nastavit će se i u četvrtak u većini zemlje, ali u Dalmaciji poslijepodne više oblaka, a povremeno su mogući i pljuskovi, osobito u zaleđu i na krajnjem jugu.

Ne očekuju se neke veće količine kiše, a ni temperatura se u četvrtak ni sljedećih nekoliko dana neće previše promijeniti.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna Promjenjivo oblačno vrijeme Od utorka nove oborine Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: U nekim krajevima se za vikend očekuje i snijeg

Vrijeme i dalje ostaje ljetno, a more toplo i za kupanje - osobito na južnodalmatinskim otocima, navodi meteorologinja Ana Bago Tomac.

Na veći dio Europe i u četvrtak će utjecati polje visokog tlaka zraka koje nad naše područje donosi stabilno i sunčano vrijeme.

Ujutro će zato u većini zemlje prevladavati sunčano, iako uz rijeke i po kotlinama opet može biti i kratkotrajne magle. Na južnom dijelu Jadrana sutra oblačnije, no bit će to uglavnom samo visoki oblaci i u prvom dijelu dana bez oborina.

Vjetar slab, na krajnjem istoku umjeren istočni, a na Jadranu slaba do umjerena bura. Najniža temperatura u unutrašnjosti između 6 i 13, na moru toplije, između 18 i 21.

I tijekom dana u središnjim predjelima sunčano uz malu naoblaku i suho. Ostaje i dalje vrlo toplo, temperatura sutra između 24 i 27 stupnjeva.

Na istoku sunčano i toplo

U Slavoniji i Baranji također sunčano i vrlo toplo, ali uz više vjetra nego u središnjem dijelu. Puhat će umjeren, povremeno na krajnjem istoku i jak jugoistočnjak.

Sunčano će biti i u gorju te na sjevernom dijelu Jadrana, a bura će oslabjeti i okrenuti na umjeren jugozapadnjak. Temperatura u gorju od 21 do najviše 24 stupnja, a na Jadranu između 26 i 29.

U Dalmaciji će najviše sunčanog vremena biti na sjevernom dijelu, a na jugu i u unutrašnjosti promjenljivo oblačno uz pokoji pljusak ili malo kiše. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, a posvuda ostaje vrlo toplo uz temperaturu 27 ili 28 stupnjeva.

More je još uvijek toplo i za kupanje, na većini postaja 23 stupnja.

Sljedeća tri dana

U petak i za vikend u većini kopnenih krajeva ujutro svježe, ponegdje s kratkotrajnom maglom, a zatim većinom sunčano i vrlo toplo.

Na Jadranu većinom sunčano i vrlo toplo. Više oblaka povremeno na južnom dijelu, ponegdje uz malo kiše ili poneki pljusak. Vjetar će biti umjeren jugoistočni, a u subotu će okrenuti na sjeverozapadni. U nedjelju će duž obale zapuhati umjerena do jaka bura.

U četvrtak i za vikend, dakle, većinom sunčano i vrlo toplo. Jedino u Dalmaciji ponegdje može biti kratkotrajne kiše ili pljuska.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene