Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Izdano upozorenje: Jug Dalmacije mogao bi se večeras loše provesti

Meteoalarm (Screenshot: Meteoalarm)
Meteoalarm (Screenshot: Meteoalarm)
Aktualno Galerija +0 Meteoalarm (Screenshot: Meteoalarm) Galerija 1/1 >>
Žuti meteoalarm uključen je za otoke na jugu Hrvatske.

Na jugu Dalmacije očekuje se mjestimice jak sjeverozapadni vjetar, a u noći pojačana bura te  udari vjetra od 35 čvorova (65 km/h). Stoga je Meteoalarm zažutio taj dio zemlje za četvrtak. U petak se na oprez pozivaju samo stanovnici krajnjeg juga Hrvatske, a bura će početkom sljedećeg tjedna ohladiti more u Dalmaciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Ilustracija Izdano upozorenje Upaljen narančasti meteoalarm: Dijelu Hrvatske prijeti snažan vjetar

Meteoalarm (Screenshot: Meteoalarm) Meteoalarm (Screenshot: Meteoalarm)

U ostalim dijelovima zemlje pretežno, a u istočnim krajevima djelomice sunčano. Uz više oblaka mjestimice može biti kiše i pljuskova, osobito u Slavoniji, Baranji i Podravini. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u istočnim krajevima na udare i jak, a na Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 27 i 32, u istočnim krajevima malo niža.

Početak vikenda vrijeme će s još pogoršati. U petak nas očekuje umjeren razvoj oblaka poslijepodne uglavnom u gorskim krajevima te u Istri mala mogućnost pljuskova.

Vjetar većinom slab, u istočnoj Hrvatskoj i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18, na Jadranu od 20 do 24, a najviša dnevna od 28 do 33 °C. Temperature mora za vikend ostaju ugodne - oko 24 stupnja, ali već sljedeći tjedan bit će i niže.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene