Vrijeme idućih dana bit će bez veće promjene, nimalo manje hladno.

Galerija


Siječanj nam je donio ono po čemu je i karakterističan u našim područjima: hladnoću zbog koje smo, ako do sada već nismo, morali posegnuti za kapama, šalovima i rukavicama. Minimalne temperature su u petak bile uglavnom ispod nule, tek ponegdje uz obalu koji stupanj u plusu.

Vezani članci Vremenska prognoza - 12.06.2021. Pa nisu već dugo bili: Noćas i sutra opet pljuskovi i grmljavina, meteorologinja otkriva kad će pravo ljeto Sunčan dan na zagrebačkom Jarunu - 3 Ipak nas očekuje sunčani vikend? Meteorolozi najavljuju visoke temperature, a imaju i savjet. Ne isključuju ni mogućnost pokojeg pljuska

Ako za obalu s tako niskim temperaturama dodamo i jaku i olujnu buru, po osjetu hladnoće činilo se hladnije na moru nego u unutrašnjosti. Temperatura se ni u danima pred nama neće bitnije mijenjati.

Subota će biti manje vjetrovita. Ali tek u drugom dijelu dana, još ujutro će uz obalu biti jake bure. Osim toga bit će umjereno do pretežno oblačno, na kopnu s povremenim slabim snijegom. Temperatura u unutrašnjosti od -8 do -2, a na Jadranu između -2 i 2 stupnja.

U nastavku dana ostaje uglavnom oblačno, i dalje će biti povremene slabe oborine, snijega, uz blagi porast dnevne temperature i susnježice. Temperatura će biti u rasponu od -1 do 3 stupnja.

Slično će biti i na istoku, dakle i ovdje oblačno s povremenom susnježicom ili snijegom. Moguće je stvaranje tanjeg snježnog pokrivača koji ne bi trebao stvarati veće probleme u prometu. Temperatura će biti uglavnom oko ili ispod nule.

Na sjevernom Jadranu umjereno oblačno, ponegdje sa slabom kišom. Dok će u gorju padati slab snijeg, koji će se tek ponegdje u tanjem sloju zadržavati na tlu, bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a temperatura će biti od 2 u gorju do 8 na moru.

U Dalmaciji će bura oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, ali će biti nešto oblačnije i nestabilnije pa je moguće i malo kiše. Temperatura ovdje do najviše 8 stupnjeva.

Vrijeme se ni u danima pred nama neće bitnije mijenjati. Biti će uglavnom oblačno, s povremenom slabom oborinom, više manje snijegom. Temperatura će u nedjelju biti nešto viša, ostale dane hladno, ali tako i treba biti u siječnju.

Ni na moru neće biti nekih promjena, puhat će umjerena, jaka, na udare i olujna bura. Temperatura i ovdje ostaje prilično niska, uz vjetar sa sjevera će se to činiti i hladnije. Imajte na umu da ako je hladno nama, hladno je i vašim ljubimcima pa se pobrinite da su na toplom. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr