Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Mogao bi biti i jedan od najtoplijih u povijesti mjerenja: Nazire li se kraj neuobičajenoj travanjskoj toplini?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nećemo se iznenaditi ako ovaj travanj bude jedan od toplijih u povijesti mjerenja.

Travanj ćemo završiti toplinom koja nikako nije uobičajena za ovo doba godine. Iznadprosječno toplo je već danima pa se nećemo iznenaditi ako ovaj travanj bude jedan od toplijih u povijesti mjerenja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Utjecaj anticiklone polako slabi tako da će tlak zraka u idućim satima biti u postupnom padu. U nedjelju ujutro je još uvijek posvuda prevladavavalo sunčano, vjetar je bio slab, a temperatura u gorju najniža oko 8, u unutrašnjosti između 10 i 13, a uz obalu najtoplije jutro - od 14 na sjevernom dijelu do 18 na jugu.

Središnja Hrvatska

U nastavku dana ostaje većinom sunčano, ali uz lokalno jači razvoj oblaka postoji mala mogućnost za ponekim pljuskom praćenim grmljavinom. Temperatura oko 27 ili 28 stupnjeva.

Slavonija

I na istoku malo nestabilnije. Poslijepodne je moguć poneki lokalni pljusak, a temperatura između 17 i čak 29 stupnjeva.

Sjeverni Jadran

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, dok u gorju postoji mala mogućnost za lokalnim pljuskovima. Vjetar slab, a temperatura od 24 do 26 stupnjeva.

Južni Jadran

Na jugu pravo ljetno vrijeme, sunčano, vedro, bez nekog značajnijeg vjetra te iznadprosječno toplo s 27 ili 28 stupnjeva.

More

Temperatura mora još uvijek nije svima za kupanje, ali onima koji vole malo svježije, 20-ak na jugu će biti dovoljno.

UV indeks

S obzirom na to da je vikend produžen, a vrijeme idealno za boravak u prirodi, pripazite na visok UV indeks

Sljedeća tri dana

Idućih dana na kopnu bez znatnijih promjena, dakle ostaje vrlo toplo i većinom sunčano, ali i dalje će poslijepodneva biti nestabilnija pa su mogući lokalni pljuskovi. I na Jadranu sunčano i vrlo toplo, na jugu i stabilno, dok sjevernije prema sredini tjedna može biti lokalnih pljuskova i grmljavine.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene