Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bablje ljeto traje

Vrijeme pred nama pretežno vedro i neobično toplo: Meteorolog otkriva gdje će biti ugodno i za kupanje

Aktualno Galerija +0 Jesen u Zagrebu - 1 Galerija 1/1 >>
Cijeli ovaj tjedan, ali i dio idućega, očekuje nas toplo, relativno suho i ugodno vrijeme. Uz temperature oko 20 stupnjeva odlazak na plažu ili u prirodu - bit će idealan. Više otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Ujutro na kopnu promjenjivije mjestimice s maglom, a ponegdje i niskim oblacima. Iz tih oblaka, prijepodne i sredinom dana u Slavoniji i Lici pokoja kap kiše. Ljepši dojam na priobalju, na Jadranu većinom sunčano vrijeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je nestabilno vrijeme i puno kiše: Više detalja donosi meteorolog Darijo Brzoja

Na sjevernom dijelu bura, podno Velebita jaka, moguće s olujnim udarima. Stoga i upozorenje. Drugdje, vjetar uglavnom slab. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 7 do 12, a na Jadranu većinom između 15 i 20 stupnjeva.

Promjenjivo uz sunčana razdoblja u unutrašnjosti i poslijepodne. Može biti malo sjevernog vjetra, a temperatura će ovisiti i o suncu, uglavnom od 17 do 19 stupnjeva za ranog poslijepodneva.

U Slavoniji i Baranji također promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja. Rijetko gdje tijekom dana može pasti malo kiše. Vjetar slab, temperatura blizu 20 stupnjeva.

Slabe kiše ili rosulje može biti ponegdje i u gorskoj Hrvatskoj, no tijekom dana će svakako biti i sunčanih razdoblja. Na sjevernom Jadranu sunčano će i prevladavati.

Poslijepodne će puhati slaba i umjerena, a navečer ponovno podno Velebita na mahove jaka i olujna bura. Najviša dnevna temperatura, u gorju od 15 do 18, a na moru 23 ili 24 stupnja.

I Dalmaciju očekuje pretežno sunčano vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku. Sredinom dana i poslijepodne uglavnom zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura može i do 25 u najtoplijem dijelu dana, ili će biti vrlo blizu.

I idućih dana očekuje nas djelomice sunčano vrijeme, maglovita jutra, mjestimice niski razvučeni oblaci na kopnu.

Rijetko i ponegdje stoji mala mogućnost za kap kiše: četvrtak, petak. Subota, možda i sunčanije. Svih dana bez vjetra i danju podjednako toplo kao i do sad.

Na Jadranu će prevladavati sunčano. U jutarnjim i prijepodnevnim satima puhat će slaba do umjerena bura, danju kasnije zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura se ni na moru idućih dana neće značajnije mijenjati.

Potvrđuju se najave još toplijeg i posvuda sunčanijeg vremena koje bi nas od nedjelje trebalo uvesti u prvu polovicu sljedećeg tjedna. Bablje ljeto nikamo ne ide.

Kad bismo birali tri, četiri dana za pobjeći na more ili u planinu, bilo gdje u prirodu, bili bi to upravo prvi dani slijedećeg tjedna. Upravo u te dane će i kupača na našim plažama, za sredinu listopada, biti neobično mnogo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene