Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se bablje ljeto

Vikend pred nama idealan je za izlete: Sunčane naočale nosit ćemo još neko vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se razdoblje popularno nazvano bablje ljeto. Nikakve bitnije promjene se za sada ne vide u prognostičkim materijalima, tako da dani pred nama ostaju vrlo slični danima iza nas, a to znači da nam sunca neće nedostajati.

Sunca će biti manje ujutro u kopnenim predjelima gdje će dan započeti s maglom, ali čim se ona raziđe Sunčeve zrake će zrak zagrijati do 20-ak stupnjeva Cezlijevih.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

I more je još uvijek toplo, a temperatura je uglavnom oko 20 stupnjeva. Temperatura mora nije idealna svima za kupanje, no većini ipak jest, pa na našim plažama još uvijek ima dosta kupača, a bit će ih i u danima pred nama.

Razlog ovom stabilnom vremenu jest prostrana anticiklona koja vrijeme određuje većem dijelu Starog kontinenta, a fronte se drže zapadnije od nas.

U ovakvoj situaciji subotnje jutro će na Jadranu biti sunčano, dok će u kopnenim predjelima ponovno biti magle ili niskih oblaka. Na istoku će povremeno puhati umjeren istočnjak, a uz obalu slaba do umjerena bura, na sjevernom dijelu i jaka, podno Velebita na udare i olujna. Temperatura će biti slična onoj u petak.

U nastavku dana ostaje sunčano i natprosječno toplo. U subotu će živa u termometru u središnjim predjelima ići do 22 stupnja Celzijeva.

Sunčano će biti i na istoku, ali s jednom razlikom. Povremeno će puhati umjeren istočnjak i jugoistočnjak, a temperatura će se kretati između 21 i 23 stupnja Celzija.

Na sjevernom Jadranu i u gorju bit će također biti sunčano. Puhat će uglavnom slaba do umjerena bura, a podno Velebita povremeno i jaka. Temperatura će biti između 15 i 19 u gorju, a oko 23 ili 24 stupnja na moru.

Sunčano i toplo će biti i u Dalmaciji. Uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, a prema otvorenom moru sjevereozapadanjak. Očekuje se temperatura do najviše 25 stupnjeva Celzijevih.

More je i u petak bilo oko 20 stupnjeva, a ako ste među onima kojima je to još uvijek dovoljno za kupanje, iskoristite sunčani vikend za posjet plažama.

Idućih dana ostaje sunčano vrijeme. Danju će biti toplo, a ujutro svježe uz maglu. Zbog takvog vremena ćemo i dalje trebati slojevitu odjeću: ujutro malo topliju, ali danju gotovo pa samo kratke rukave.

I uz obalu ostaje sunčano, vedro te iznadprosječno toplo s uglavnom 25 stupnjeva u najtoplijem dijelu dana.

Dakle, sunčane naočale će i u danima pred nama biti neizostavan modni detalj jer nam i dalje ostaje sunčano i toplo pa iskoristite dane za boravak u prirodi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene