Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stigao kraj osvježenju: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka u danima koji su pred nama

Kiša i nestabilnosti na kopnu su zasad gotovi, pokazuje prognoza Dnevnika Nove TV. Na novo osvježenje ćemo pričekati, s obzirom da nas u cijeloj zemlji čeka pretežno sunčano, suho, a u novom tjednu i sve toplije vrijeme. Prema idućem vikendu, sve toplije i sušnije. Više donosi meteorolog Darijo Brzoja.

Od jutra uglavnom sunčano, na Jadranu i vedro. Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji umjeren, mjestimice jak sjeverozapadni. Na moru bura, poglavito na sjevernom dijelu, a južnije većinom sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 14 do 18, u gorju ponegdje niža, a na Jadranu od 22 do 25 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Nakon oblaka i kiše doista stiže sunce? Moglo bi biti svega, ali oko jednoga se barem ne treba brinuti Ilustracija Vremenska prognoza Na vrijeme tijekom vikenda utjecat će sredozemna ciklona: Detalje donosi meteorolog Ivan Čačić

Sunčano u središnjoj Hrvatskoj i poslijepodne, no uz dnevni razvoj oblaka, lokalno bi moglo biti i ponekog pljuska, vjerojatnije u Podravini i Međimurju. Velik rast temperature značit će da bi uz sunce na kopnu ponovno trebalo biti oko 30 stupnjeva.

Pretežno sunčano i u Slavoniji i Baranji. Sredinom dana i poslijepodne mogući su lokalni pljuskovi. Temperatura do trideset stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu sunčano, u gorju pretežno vedro, uz tek dnevni razvoj oblaka. Na moru ujutro bura, potom sjeverozapadnjak. Temperatura od 24 do 27 u gorju, a na moru od 30 do 32 stupnja.

U Dalmaciji sunčano, potpuno vedro i najviše vruće. Puhat će sjeverozapadnjak koji prema otvorenom moru mjestimice može biti jak. Temperatura većinom između 31 i 33 stupnja.

More je dosta toplo, većinom od 25 do 27 stupnjeva. Nakon dana gdje su se sjeverni krajevi malo odmorili od sunca, ponovno UV-indeks visok ili vrlo visok.

I u novom tjednu vrijeme će na kopnu uglavnom biti sunčano. U utorak su uz umjeren razvoj oblaka tek u gorju mogući pljuskovi i grmljavina. U Slavoniji će u početku još puhati umjeren sjeverozapadnjak, potom će vjetar posvuda više-manje biti slab. Svakim danom sve više vruće. No u prvoj polovici tjedna, još uvijek oko ili malo iznad 30, što je za sredinu ljeta podnošljivo.

Na Jadranu će i idućih dana biti vedro, tek u utorak prolazno uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena bura tijekom jutra, a danju uglavnom maestral. Zadržat će se vruće, a ponegdje će biti i vrlo vruće, osobito kako se budemo približavali drugoj polovici tjedna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene