Iako mnogi osjećaju posljedice promjene vremena, sam vikend bit će mnogo povoljniji, pogotovo nedjelja. Čak i u ponedjeljak bi vrijeme trebalo biti vedro i ugodno. Neće biti toplo kao u srijedu, ali ni jako hladno.


Nakon prolaska ove kišne epizode doći će do osvježenja, a onda će temperatura ponovno malo po malo rasti. No, prije toga, iduća će dva dana atmosfera biti nestabilna, a sa zapada nam se približava sustav fronti vezan uz ciklone, zbog čega će povremeno biti kiše, a na mjestima i izraženijih pljuskova.

Vezani članci Olujni udari vjetra - 4 Hoće li nas zahvatiti oluja koja divlja Europom? Cijeli tjedan obilježit će promjenjivo vrijeme... Sunčano vrijeme, ilustracija (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Kiša osvježila unutrašnjost, a bura Jadran: Doznajte kada se vraćaju sunčaniji (i topliji) dani

Petak će biti kišovit, zbog čega će kolnici mjestimice biti skliski, a posebno u gorskom dijelu zemlje, gdje može biti izraženijih pljuskova. Tad će i vidljivost na cesti biti znatno smanjena, stoga je prilikom vožnje nužno brzinu prilagoditi kišnim uvjetima.

U subotu će se vrijeme postupno smirivati. Ipak, tu i tamo još je moguć koji pljusak, no slijedi razvedravanje. Zapuhat će i bura koja će osvježiti zrak.

U nedjelju i ponedjeljak prevladavat će sunčano vrijeme, a i temperatura će pomalo rasti tako da nas na Praznik rada očekuje ugodno proljetno vrijeme. S obzirom na sve jače Sunce, planirate li nekakav izlet, zaštitite se od štetnih UV zraka.