Iako mnogi osjećaju posljedice promjene vremena, sam vikend bit će mnogo povoljniji, pogotovo nedjelja. Čak i u ponedjeljak bi vrijeme trebalo biti vedro i ugodno. Neće biti toplo kao u srijedu, ali ni jako hladno.


Nakon prolaska ove kišne epizode doći će do osvježenja, a onda će temperatura ponovno malo po malo rasti. No, prije toga, iduća će dva dana atmosfera biti nestabilna, a sa zapada nam se približava sustav fronti vezan uz ciklone, zbog čega će povremeno biti kiše, a na mjestima i izraženijih pljuskova.

Vezani članci Nevrijeme u Šibeniku (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Što nas čeka nakon olujnog juga i obilnih padalina? Imamo jednu dobru i jednu lošu vijest Sunčano i toplo (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Ljeto i vrućine se vraćaju za vikend, ovaj put će se i poprilično dugo zadržati

Petak će biti kišovit, zbog čega će kolnici mjestimice biti skliski, a posebno u gorskom dijelu zemlje, gdje može biti izraženijih pljuskova. Tad će i vidljivost na cesti biti znatno smanjena, stoga je prilikom vožnje nužno brzinu prilagoditi kišnim uvjetima.

U subotu će se vrijeme postupno smirivati. Ipak, tu i tamo još je moguć koji pljusak, no slijedi razvedravanje. Zapuhat će i bura koja će osvježiti zrak.

U nedjelju i ponedjeljak prevladavat će sunčano vrijeme, a i temperatura će pomalo rasti tako da nas na Praznik rada očekuje ugodno proljetno vrijeme. S obzirom na sve jače Sunce, planirate li nekakav izlet, zaštitite se od štetnih UV zraka.