Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Proljeće u veljači: Moglo bi vam ovih dana biti i vruće, ali uskoro stižu osvježenje i kiša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako ni srijeda nije bila daleko od pravog proljetnog dana, u četvrtak će temperatura porasti i do 20 stupnjeva, pa će poslijepodne biti još ugodnije. More je još razmjerno hladno pa će u obalnim krajevima malo i amortizirati temperaturu zraka. U kopnenom dijelu dnevni će maksimumi biti primjereniji kraju travnja nego veljače i moguće je da budu i blizu najviših temperatura ikada izmjerenih u veljači u Hrvatskoj.

Iako će četvrtak biti iznadprosječno topao, jutro će biti hladno, što je jedna od karakteristika ranog proljeća. Temperatura će iznositi od -2 do 3 stupnja u kopnenom dijelu te između 6 i 11 na moru. Odjenite se toplo ako izlazite rano, no imajte na umu da vam, kada temperatura poraste, poslijepodne može biti i vruće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Sunčano će vrijeme u središnjoj Hrvatskoj zadržati uglavnom cijeli dan. Već u rano poslijepodne temperatura će iz zimske prelasti u proljetnu te u najtoplijem dijelu dana očekujemo od 20 do 22 stupnja.

Mnogo drugačije neće biti u Slavoniji i Baranji. I ondje će biti sunčano, uz slab do umjeren jugozapadni vjetar te iznadprosječno toplo vrijeme. Temperatura će većinom iznositi oko 20 stupnjeva.

Pretežno sunčano i vrlo toplo očekuje gorsku Hrvatsku i sjeverni Jadran. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na moru mjestimice i jugo, a temperatura će biti uglavnom iznositi između 17 i 19 stupnjeva.

Sunčano će biti i u Dalmaciji. Ondje će na moru puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a u zaleđu jugozapadnjak. Temperatura će većinom iznositi od 18 do 21 stupanj.

Nakon proljetne sredine tjedna, kraj tjedna kopnenoj Hrvatskoj donosi promjenjivije i oblačnije vrijeme. U petak je moguća i kiša, koja bi mogla padati u gorju i u zapadnim predjelima. Malo kiše može pasti i u subotu, vjerojatnije na sjeveru. Bit će svježije vrijeme, uz sjeverac i sjeveroistočnjak.

I Jadran u petak očekuje prolazno naoblačenje, mjestimice i kišu, no uglavnom na sjevernom i srednjem dijelu. U subotu i nedjelju bit će djelomice ili pretežno sunčano i uglavnom suho. Puhat će umjereno i jako jugo, a u subotu jedino prolazno bura. Temperatura se na moru neće znatnije mijenjati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene