Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Vruće, vruće... U nedjelju još jedan "ljetni" dan. No u nekim dijelovima zemlje moguće i kratko osvježenje

Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima, u vremenskoj prognozi je otkrio meteorolog Nikola Vikić Topić.

Još jedan sunčan, ali malo manje vruć dan imali smo u Hrvatskoj. Ponovno je bilo lokalnih pljuskova i grmljavine, koji su za ovo doba godine uobičajeni.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

U unutrašnjosti se, u svibnju, pljusak prosječno pojavi svaki drugi dan, dok zagrmi svaki peti dan.

Visok je tlak zraka nad našim dijelom Europe, bez poremećaja u blizini pa su nestabilnosti koje se povremeno jave, uglavnom lokalne i kratkotrajne. Kako u petak i subotu, tako i u nedjelju.

Vrijeme u nedjelju

Ujutro će posvuda biti sunčano, u mnogim krajevima i vedro. Na zapadu kopna, u ranim satima, lokalno će biti kratkotrajne magle. Vjetar posvuda slab, gotovo nezamjetan, na moru malo bure.

Jutro će biti vrlo ugodno, ni vruće ni svježe. Na kopnu oko 12, a na obali oko 18 stupnjeva.

No, temperatura će relativno brzo rasti, tako da će već prijepodne postati vrlo toplo, a poslijepodne i vruće.

U središnjoj Hrvatskoj ostaje sunčano, ali uz malo više oblaka nego ujutro pa postoji i mala mogućnost za kratak, lokalni pljusak, između 15 i 19 sati. Temperatura do 28, 29 stupnjeva.

I u Slavoniji će biti sunčano i vruće, uz malo oblaka. Poslijepodne je oko Papuka moguć poneki kratak pljusak. Vjetar će biti slab, a najviša temperatura oko 29.

Na sjevernom Jadranu i u gorju većinom sunčano, no uz umjeren razvoj oblaka pa će lokalno biti kraćih pljuskova. Najvjerojatniji su u unutrašnjosti Istre, Lici i Gorskom kotaru. Puhat će slab vjetar, i bit će vruće, u gorju od 23 do 26, a na moru 27, 28.

Sunčano će biti i u Dalmaciji. Uz obalu i većinom vedro, dok će se u unutrašnjosti oblaci jače razvijati pa će ovdje lokalno pljusnuti i zagrmjeti, osobito bliže granici s Bosnom i Hercegovinom, iza 14 sati.

Puhat će slab do umjeren maestral pa uz obalu neće biti tako vruće. Najviša temperatura od 25 do 28 Celzijevih stupnjeva.

Sljedeća tri dana

Novi tjedan počinje sunčano i vruće s temperaturom oko 30. Onda u utorak prolazno naoblačenje uz češće pljuskove i grmljavinu.

Poneki pljusak moguć je još i u srijedu kad će biti malo vjetrovitije pa i ugodnije, oko 25 stupnjeva.

Na obali većinom sunčano i vrlo toplo s temperaturom oko 27, samo će u utorak biti malo promjenjivije pa će na sjevernom Jadranu lokalno biti pljuskova.

U srijedu će zapuhati umjerena do jaka bura. I temperatura mora sve je ugodnija, trenutačno od 18 do 21.

Dakle, idući će tjedan biti sunčano i vruće. Najnestabilniji dani su utorak i nedjelja kad je nešto veća mogućnost za pljuskove i grmljavinu.

Inače, prosječna poslijepodnevna temperatura u ovo doba godine iznosi oko 22 Celzijeva stupnja, a imat ćemo od 25 do 32, dakle 3 do 10 stupnjeva više od prosjeka.

I dani su nam sve dulji pa će uskoro svijetli dio dana trajati do 21 sat.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene