Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pauza od vrućine

Kiša osvježila unutrašnjost, a bura Jadran: Doznajte kada se vraćaju sunčaniji (i topliji) dani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni i najopasniji dio pogoršanja vremena je iza nas. Ipak, pljuskova će mjestimice još biti na kontinentu. Iako je nevrijeme uvijek neugodno, a osobito tuču ne priželjkujemo, pauza od velike vrućine ipak je dobro došla. Sad se već u kopnenom dijelu zemlje lakše diše.

Vrijeme će na kopnu biti promjenjivije još dan-dva, a onda slijedi stabilizacija, obilje sunca i stupanj po stupanj povratak vrućine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Nestabilnost se ipak većim dijelom odnosi na kopneni dio zemlje. Na Jadranu će i dalje prevladavati sunčano. U unutrašnjosti jutro u utorak će biti promjenjivo oblačno. Moguće je ponegdje još malo kiše ili pokoji pljusak. Mjestimice može biti i jutarnje magle pa pripazite u prometu.

Ujutro će na Jadranu puhati bura, osobito podno Velebita, gdje može biti i pokojeg jakog udara. No neće biti hladno, u kopnenom dijelu zemlje očekuje se 15-ak do 20, a na Jadranu već ujutro 20 do 24 stupnja.

Danju će biti sunčanije i u unutrašnjosti, iako ne možemo isključiti mogućnost za pljusak s grmljavinom uz više oblaka. Temperatura će porasti do 27 stupnjeva.

Slično će biti i u Slavoniji i Baranji. Poslijepodne više sunca, ali vrijeme neće biti posve stabilno. I ovdje je moguć pljusak. Dan će proći bez vjetra, uz temperaturu od oko 26 stupnjeva.

Ni gorske krajeve neće zaobići lokalne nestabilnosti. Uz promjenjivu naoblaku mogući su mjestimični pljuskovi. Na sjevernom Jadranu zato će prevladavati sunčano, a bura će do podneva oslabjeti. U najtoplijem dijelu dana, na moru 30-ak stupnjeva, u gorju od 21 do 24 stupnja.

Sunčano ostaje i u Dalmaciji, izuzev pokojeg pljuska koji je rijetko moguć u Zagori. Na moru će većinom puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, dok će temperatura će biti oko 30, do 32 stupnja.

Temperatura mora većinom je između 23 i 25, mrvicu je svježije podno Velebita.

UV indeks u središnjoj Hrvatskoj i u Gorskom kotaru u utorak bit će umjeren, a prema istoku, u Slavoniji uglavnom visok ili vrlo visok. Slično vrijedi za Liku, a naravno i za Jadran.

Više sunca u središnjoj Hrvatskoj očekuje se u srijedu, zapravo posvuda od sredine tjedna slijedi prilično sunčano razdoblje. Uz to, ponovno će biti i vruće. U srijedu još ima mogućnosti i za kakav lokalni pljusak, potom će šanse i za te lokalne nestabilnosti biti slabije.

Na Jadranu ostaje sunčano, a nakon slabljenja bure u utorak i vjetar će idućih dana biti uglavnom slab. Temperatura će se kretati oko ili malo iznad 30 stupnjeva, a more će također biti sve toplije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene