Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Vremenska prognoza

Vraćamo se u studeni: Stiže zahladnjenje, a prema vikendu temperature će se prepoloviti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visokim temperaturama i sunčanim vremenom počeo je novi radni tjedan, ali će nam ipak donijeti zahladnjenje s kojim ćemo se vratiti u normalu. Toplo će biti još danas, a prema kraju tjedna doći će do pada temepratura s kojim ćemo doći na uobičajene dnevne temperature za studeni. Ujutro će biti hladnije, krajem tjedna može biti i mraza, a osjećaj hladnoće pojačavat će i olujni udari bure.

Danas ujutro još neće biti hladno. U unutrašnjosti će biti mjestimične magle te će temperatura iznositi do 12, a na Jadranu do 16 stupnjeva. Najviše oblaka, moguće i koja kap kiše, bit će u Gorskom kotaru i u Istri.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj vrijeme biti slično jučerašnjem. Dakle, bit će sunčano uz promjenjivu naoblaku i toplije od prosjeka. Puhat će južni i jugozapadni vjetar, koji će navečer okrenuti na sjeverni.

U Slavoniji će također biti sunčano i toplije od prosjeka. Puhat će umjeren ili slab jugoistočni vjetar, a temperatura će iznositi do 21 stupnja.

Uz slabo do umjereno jugo, sjeverni Jadran i gorski krajevi bit će većinom oblačni uz koju kap kiše na riječkom području. Najviša će temperatura iznositi do 20 stupnjeva, a u gorju će biti malo niža.

U Dalmaciji će vrijeme biti sunčanije. Nakon burina koji će ujutro puhati, poslijepodne će puhati umjeren sjeverozapadnjak. Temepratura će i dalje iznositi 20 do 22 stupnjeva.

Sljedećih će dana u kopnenim krajevima vrijeme ostati suho i djelomice sunčano, ali promijenit će se temperature. Već će od srijede biti hladnije, a prema vikendu će se temperature prepoloviti u odnosnu na današnju i jučerašnju.

Na Jadranu će također doći do zahladnjenja, ali ondje će najveće probleme stvarati jaka bura s olujnim udarima koja će od četvrtka sve više jačati.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene