Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesenski ugođaj zamijenit će zima

Opet stiže snijeg: Do kraja tjedna ni najviše dnevne temperature neće dosezati nulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jesensko tmurno i kišovito vrijeme obilježilo je cijeli vikend i većinu ponedjeljka. Od utorka će jesenski biti zamijenjen zimskim ugođajem pa će najprije u gorskim područjima, uz pad temperature, već ujutro pasti snijeg, a sa zahladnjenjem koje stiže poslijepodne i navečer, snijega će biti i drugdje u unutrašnjosti. Uz to, čeka nas velik pad temperatura, pogotovo krajem tjedna.

Jutro će u utorak još biti razmjerno toplo, uz oblačno i većinom kišovito vrijeme. Samo u gorskim područjima i na sjeveru unutrašnjosti može biti susnježice. Zapuhat će i umjeren sjeverac, a na Jadranu jaka do olujna bura, koja će jačati u drugom dijelu dana

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna

Poslijepodne će se sa sjevera proširiti osjetno hladniji zrak tako da će najviše dnevne temeprature u središnjoj Hrvatskoj biti niže od onih jutarnjih. Kiša će prijeći u susnježicu i snijeg, a zbog jakih udara sjeverca osjećaj hladnoće bit će još snažniji.

U Slavoniji će poslijepodne također biti susnježice i snijega, a samo na krajnjem istoku padat će kiša ili će biti suho. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, zbog kojeg će i u Slavoniji biti hladnije.

Na zapadnom dijelu zemlje također će biti zimski ugođaj. U Gorskom kotaru i Lici padat će umjerena količina snijega i puhati jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu će velike probleme stvarati jaka do olujna bura, podno Velebita i s orkanskim udarima. Na Jadranu će se zbog bure poslijepodne i razvedriti.

U Dalmaciji će dan biti oblačan i vjetrovit, a na krajnjem su jugu mogući i povremeni pljuskovi ili kiša. Temperatura će iznositi između devet i 14 stupnjeva.

Sljedećih će dana na kopnu biti hladno, a osobito krajem tjedna, kada ni najviše dnevne temperature neće dosezati nulu. Ujutro će se temperatura spuštati i do -5 stupnjeva, tako da će se sav snijeg koji padne i zadržati.

Na Jadranu će u narednim danima u prvom redu biti vjetrovito, u četvrtak uz olujne udare, a zatim će doći do smirivanja. Ondje će prevladavati sunčano vrijeme, ali će također biti osjetno hladnije.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene