Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Neka vas sunce ne zavara: Iako će biti toplije, idućih dana stižu snježne pahulje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme se u petak do sredine dana neće znatnije mijenjati. Nestabilnije će se zadržati uglavnom na istoku i u gorju gdje je moguće još malo snijega. Poneka pahulja je u noći moguća i u Dalmaciji.

Od sredine dana će posvuda biti više sunčana vremena, a takve vremenske prilike će nas pratiti i u danima pred nama, s tim da će temperatura postupno biti sve viša, što će se ponajviše osjećati u kopnenim predjelima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

U noći i ujutro će još uvijek biti dosta oblaka, osobito u kopnenim predjelima. Ponegdje može pasti i nešto malo snijega, ponajprije u gorju i na istoku, a koja pahulja je moguća i na jugu zemlje. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjever. Na moru umjerena, jaka, na udare i olujna bura. Temperatura na kopnu će biti ispod nule, najniže do -6, a uz obalu između -1 i 5 stupnjeva.

U nastavku dana će biti više sunčana vremena, ali neka vas sunčeve zrake ne zavaraju. I dalje će biti hladno uz tek nekoliko stupnjeva iznad nule.

Na istoku se i dalje očekuje dosta oblaka, ali i će se postupno naoblaka kidati. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a i tijekom dana temperatura ostaje oko nule.

Na Jadranu pretežno sunčano. Bura će uz obalu prema kraju dana postupno slabjeti, a temperatura će biti između 3 i 7 stupnjeva. U gorju će biti i dalje oblačno, još jedino u Lici uz malo snijega. Temperatura će biti oko nule.

U Dalmaciji će drugi dio petka proteći uz uglavnom sunčano vrijeme, a i bit će manje vjetrovito. Temperatura uz obalu će se kretati između 5 i 8 stupnjeva Celzijevih, a u zagori će biti i hladnije.

Idućih dana će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i dalje povremeno nestabilno pa je moguće i malo slabih oborina, i to ponajprije u nedjelju. Jutra i dalje ostaju hladna, a danju će postupno biti sve toplije.

Na moru će u danima pred nama biti barem djelomice sunčano, a uz više oblaka je lokalno moguće i malo kiše. I ovdje će u subotu ujutro biti hladno, a zatim će i jutarnja i dnevna temperatura porasti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene