Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Topla jesen

Kroz tjedan osjetno toplije, ali južina sve do...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom tjedna nas očekuje dosta sunca, ali ponegdje i malo kiše. No, bit će biti osjetno toplije od prosjeka za drugu polovinu listopada.

Danas će u većem dijelu zemlje biti sunčano uz umjerenu naoblaku. Tek u Istri, na riječkom području i u Gorskom kotaru će biti pretežno oblačno, a moguća je i kiša, javlja DHMZ.Osjetno je toplije u cijeloj zemlji, tako će se danas temperature i na kopnu i u Dalmaciji kretati između 20 stupnjeva do maksimalnih 24 stupnja Celzijeva. Na sjevernom dijelu Jadrana puhat će jugo.

Lijepo vrijeme na kopnu će se nastaviti i u srijedu – bit će dosta toplo s puno sunca. Kiša je moguća jedinu u Gorskom kotaru, a potkraj dana će se naoblačiti i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Jutarnja temperatura će se kretati između 11 i 16 stupnjeva Celzijevih, dok će dnevna temperatura biti od 20 do 23 stupnja Celzijeva.

>> Još danas magla i kiša, pa sunce od...

Dalmatinci će, isto tako, uživati u pretežno sunčanom vremenu, jedino će na sjevernom dijelu Jadrana biti promjenjiva naoblaka. Jugo će tijekom dana ojačati. Minimalne jutarne temperature će se kretati od 9 do 15 stupnjeva Celzijevih, dok će tijekom dana biti malo toplije - živa u termometru će se kretati između 21 pa sve do vrlo toplih 25 stupnjeva Celzijevih, piše Crometeo.

Četvrtak sa sobom nosi djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Na sjevernom Jadranu će pasti malo kiše, a kao i na širem riječkom području, stoga sa sobom imajte i kišobrane. I dalje će puhati umjereno jugo koje će prema kraju dana slabiti. Jutarnje temperature se neće bitnije mijenjati, dok će najviše dnevne temperature na sjevernom jadranu dbiti od 17 stupnjeva do 22 stupnja, a u Dalmaciji od 21 do 26 stupnjeva Celzijevih.

Biometeorološka prognoza

U srijedu će biometeorološke prilike u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Zbog toga je kod meteoropata moguća glavobolja i nesanica te poteškoće s koncentracijom, a kod kroničnih bolesnika su moguće pojačane tegobe.

Biometeorološke prilike će u četvrtak još biti razmjerno nepovoljne. Moguće su poteškoće kod vrlo osjetljivih ljudi, a kod kroničnih bolesnika umjerene tegobe.

Tijekom petka bi nepovoljan vremenski utjecaj trebao slabiti, što bi trebalo uzrokovati i smanjenje tegoba kod meteoropata i kroničnih bolesnika. (Hina/S.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene