Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Danas oblaci i kiša, a onda...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Današnji dan je donio oblake i kišu, no u ostatku tjedna očekuje se stabilnije vrijeme - toplije i vedrije.

Jutro je u središnji dio zemlje donijelo oblake i kišu, a takvo će se vrijeme postupno širiti prema jugu i istoku zemlje. Obilna kiša je moguća osobito u središnjim i gorskim predjelima.

Prema kraju dana se očekuje prestanak kiše, a u noći i djelomično razvedravanje. U istočnoj Slavoniji u prvom dijelu dana neće biti kiše, ali će je zato biti poslijepodne pa pripremite kišobrane. Temperatura će tijekom dana u Slavoniji porasti i do 18 stupnjeva, a zahladnjenje se očekuje navečer. U središnjim krajevima pak već poslijepodne će se mjeriti najviše 10-ak stupnjeva.

>> Nakon magle sunčano

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Kiša će i u gorju i na sjevernom Jadranu u drugom dijelu dana već slabjeti, a na moru će i prestati te će se zatim postupno i razvedravati. Uz jaku buru s olujnim, a nakratko moguće i orkanskim udarima, zahladnjet će. Tako se poslijepodne na sjevernom Jadranu očekuje od 8 do 12, a u Gorskoj Hrvatskoj samo 5 stupnjeva Celzijevih.

I u Dalmaciji će se temperatura nešto spustiti, no ne previše. Bit će od 15 do 18 stupnjeva Celzijevih. Na sjevernom dijelu puhat će bura, a na jugu južni vjetar. Kiša će biti obilna pa sa sobom valja imati i kišobran.

Vremenska prognoza za iduća tri dana:

Nakon ove kišne epizode vrijeme će na kopnu idućih dana biti stabilnije, uglavnom suho te sunčanije. Ujutro će biti hladno, uz mjestimičnu maglu, a danju opet toplije. Dnevne temperature će se kretati između 15 i 17 stupnjeva Celzijevih.

I na moru će u nastavku tjedna većinom prevladavati vedro, a nešto više oblaka pa moguće i koja kap kiše očekuje tek šire riječko područje. Uz većinom slabo jugo, zadržat će se toplo. Dnevne temperature će se kretati između 14 i maksimalnih 20 stupnjeva Celzijevih, javlja DHMZ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene