Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nakon kraćeg osvježenja opet nas očekuje sunčano i vruće vrijeme, ali uskoro i nove nestabilnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vremenska prognoza za nedjelju kaže da nas čeka povratak sunčanijeg i ponovno toplijeg vremena.

U nedjelju nas očekuje povratak sunčanijeg i ponovno - toplijeg vremena. U noći i ujutro će na sjevernom i srednjem Jadranu biti jake bure, podno Velebita na udare i olujne pa na to obratite pozornost ukoliko se spremate na put prema, ili s mora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Ilustracija Kraj nestabilna vremena Kada nas ponovo očekuje toplije vrijeme? Metorolog otkriva detalje

Jutro će u kopnenim predjelima biti sunčano, a temperatura će biti uglavnom od 14 do 19 stupnjeva. Na moru od jutra sunčano. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana još uvijek će biti jake, podno Velebita na udare i olujne bure koja će oslabjeti sredinom dana.

U nastavku dana će prevladavati sunčano, iako povremeno može biti i umjerene naoblake. Vjetar slab, a temperatura do 30 stupnjeva.

I na istoku zemlje pretežno sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku, ali uglavnom bez oborina. Temperatura od 28 do 31 stupanj.

Na sjevernom Jadranu od sredine dana bura će oslabjeti te okrenuti na sjeverozapadnjak. Uz obalu će i poslijepodne biti sunčano, a u gorju slično, ali malo nestabilnije pa može biti još ponekog pljuska.

Temperatura u gorskim predjelima od 25 do 28, a na Jadranu uglavnom iznad 30 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano i vruće. Najviša temperatura će i u nedjelju dosezati 35 stupnjeva.

UV indeks će uz razvedravanje biti visok ili vrlo visok.

Na početku novog tjedna će biti pretežno sunčano, ali od utorka ponovno nestabilnije. Pljuskova će prvo biti na zapadu, a zatim i drugdje u unutrašnjosti.

I na Jadranu u ponedjeljak sunčano i vruće. Od utorka i ondje nestabilnije. Promjena će prvo zahvatiti sjeverni dio, a zatim i Dalmaciju.

Dakle, pred nama su dva stabilnija i sunčanija dana u kojima će temperatura u unutrašnjosti ponovno porasti, a onda nas od utorka očekuju nove nestabilnosti.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene