Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prevrtljivi kraj svibnja

U narednim danima čeka nas još puno oblaka i kiše, no evo kad stiže poboljšanje vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utorak će pratiti kišovito i promjenjivo vrijeme, možda samo nijansu toplije ujutro uz nešto malo manje oblaka i kiše. Poslijepodne će kiša povremeno biti jaka i obilna te često praćena grmljavinom. Temperature će biti malo više, osobito u unutrašnjosti.

Na Jadranu će puhati slabije jugo, uglavnom umjereno do jako i bez olujnih udara. Kišovito vrijeme pratit će nas više-manje do sredine tjedna, a onda od četvrtka slijedi smirivanje i razvedravanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Utorak ujutro nakratko će puknuti naoblaka pa će posvuda biti kraćih sunčanih razdoblja, ali ispresijecanih kišom i grmljavinskim pljuskovima, osobito na Jadranu. Puhat će umjeren jugozapadnjak, na moru umjereno do jako jugo.

Poslijepodne promjenjivo ili pretežno oblačno uz povremenu kišu i grmljavinske pljuskove. Puhat će umjeren jugozapadnjak i južni vjetar pa će temperatura biti koji stupanj viša.

Istočnije će se temperatura popeti i do 24 stupnja. Zapuhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar, a bit će promjenjivo oblačno uz grmljavinske pljuskove.

Većinom oblačno i kišovito bit će i na zapadu zemlje, a u gorskim područjima i lokalno u Istri i na riječkom području mogući su jaki i obilni grmljavinski pljuskovi. Barem će oslabjeti jugo s jakog i olujnog na uglavnom umjereni jugo.

Promjenjivo uz barem povremena sunčana razdoblja bit će na južnom dijelu, a jače kiše i grmljavinskih pljuskova bit će uglavnom u unutrašnjosti. Puhat će umjereno jugo i temperatura će se podići najviše do 22 stupnja.

Srijeda će još biti kišovita, lokalno očekujemo i obilne oborine, osobito u zapadnim dijelovima unutrašnjosti i u gorju. Od četvrtka slijedi smirivanje vremena, a od petka i malo toplije vrijeme.

Na Jadranu će srijedu obilježiti jaki grmljavinski pljuskovi, slabljenje juga i okretanje na buru najprije na sjevernom dijelu. Na jugu su pljuskovi mogući i u četvrtak, a od petka će posvuda biti i malo toplije.

Utorak i srijeda donose nam puno oblaka i kiše, a od četvrtka ćemo dočekati smirivanje vremena u cijeloj zemlji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene