Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIPREMITE KIŠOBRANE

Kalendarski smo ušli u zimu, no hoće li i blagdanski dani pred nama biti - pravi zimski?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zima je počela u petak u 23 sata i 23 minute. Kalendarski početak ovog godišnjeg doba nam neće donijeti zimsko vrijeme, naime u subotu će biti osjetno toplije, u kopnenim predjelima u najtoplijem dijelu dana oko 10, moguće i koji stupanj više, dok će se na Jadranu nerijetko mjeriti i 15-ak stupnjeva. Prognozu donosi meteorologinja Damjana Ćurkov.

Toplo vrijeme pratit će nas do Božića, kada očekujemo povratak temperatura primjerenijih dobu dobu. U danima pred nama izmjenjivat će se nestabilna i stabilna razdoblja. Sa sjeverozapada nam se približava dolina s pripadajućim frontanim sustavom, zbog koje će i u subotu biti dosta oblaka, ponegdje i nestabilno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna

Jutro će biti uglavnom oblačno, na sjevernom Jadranu i u gorju s povremenom kišom, a najviše sunčana vremena u Dalmaciji. Još ujutro će puhati umjeren do jak jugozapadnjak i jugo, a uz južinu će jutro pred nama biti toplije od petka - na kopnu će temperatura biti uglavnom iznad nule, a na moru od 6 do 11 stupnjeva.

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj umjereno oblačno, malo kiše može pasti uglavnom u sjevernijim područjima. Vjetar će oslabjeti, a temperatura osjetno viša od današnje - od 9 do 13 stupnjeva.

U Slavoniji će u subotu južina podržavati iznad prosjeka toplo vrijeme - od 8 do 12 stupnjeva. Osim toga i ovdje će biti dosta oblaka, ponedje i malo kiše.

Oblačan nastavak dana očekuje i sjeverni Jadran, gdje će povremeno padati i kiša. Jugozapadnjak će krajem dana slabjeti, a temperatura i ovdje iznad prosjeka - u gorju od 7 do 9, a na moru i do 15 stupnjeva.

U Dalmaciji će u subotu biti sunčanije nego drugdje u zemlji, malo kiše može pasti još jedino u unutrašnjosti. Jugo će oslabjeti, a temperatura će biti oko 15 stupnjeva.

U nedjelju uglavnom oblačno, ujutro s maglom. Na Badnjak ćemo imati prolaznu kišnu epizodu, a onda za Božić uglavnom suho. Do Božića će biti toplo, a zatim će se temperatura spustiti na vrijednosti primjerenije prosincu.

Na moru će idućih dana biti promjenjivo, nešto malo kiše može pasti u nedjelju, ali ona će ipak češća biti na Badnjak. Sam Božić će i ovdje biti uglavnom bez oborina. U nedjelju jugo, zatim od ponedjeljka pojačana bura uz koju će se i ovdje temperatura sniziti.

Do utorka ćemo uz južinu imati toplo vrijeme, a onda nas na Božić očekuje pad temperature. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene