Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sva lica zime

Pred nama je oblačan i tmuran dan uz kišu i snijeg, doznajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiša, snijeg i promjenjivo vrijeme očekuju nas od petka do nedjelje.

Danas nas očekuje oblačan, tmuran i vjetrovit dan uz povremene oborine - negdje jače i obilnije, a negdje slabije. U većini područja padat će kiša, susnježica i snijeg, uglavnom u gorskoj Hrvatskoj, ali u noći i ujutro povremeno i u ostatku unutrašnjosti, osobito u istočnom dijelu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Na prijelazu prema ljetu: Stiže ljepše vrijeme, ali do kada će potrajati? Ilustracija Vremenske neprilike Hrvatska se probudila u debelim minusima: Upaljen meteoalarm, pogledajte kada stiže zatopljenje

Poslijepodne cijelu zemlju zahvatit će zatopljenje i kiša koja će povremeno biti jaka i obilna, a na Jadranu će biti i jakih grmljavinskih pljuskova. Sve u svemu - vrlo promjenjivo i neugodno vrijeme!

Ciklona će biti zaslužna za topao zrak. Jačat će jugo, a past će i dosta kiše. Ujutro će u većini zemlje biti oblačno, a sunčanog vremena bit će samo na južnom dijelu Jadrana. Povremeno će u unutrašnjosti biti kiše i susnježice, a u gorju uglavnom slab snijeg. Puhat će jugo i južni vjetar koji će pojačati poslijepodne

U središnjoj Hrvatskoj oblačno će se nastaviti i poslijepodne, i to uz kišu, prema kraju dana jaku i obilnu. U Zagorju i uz granicu sa Slovenijom bit će i snijega, a prema istoku uglavnom kiša. Bit će toplije nego u četvrtak.

U Slavoniji i Baranji također će biti oblačno, povremenu i kišovito - osobito prema kraju dana. Puhat će umjeren do jak južni i jugoistočni vjetar.

U Gorskom kotaru krajem dana padat će ipak više snijega nego kiše tako da se u ovom području očekuje i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača - između 5 i 10 centimetara. U Lici uglavnom susnježica, a na Jadranu kiša, povremeno obilna uz grmljavinske pljuskove.

U Dalmaciji će jačati jugo pa će krajem dana imati i olujne udare! I u Dalmaciji kišovito i oblačno, povremeno će biti jakih i obilnih pljuskova.

Nakon kišovitog petka u subotu će se vrijeme smiriti i malo kiše još će biti uglavnom u istočnim krajevima. Sa stabilnijim vremenom vraćaju se i magle, a u ponedjeljak opet slijedi zatopljenje uz umjeren jugozapadni vjetar.

Na Jadranu će se u subotu razvedriti, a malo kiše padat će još samo na jugu. U nedjelju slijede novo naoblačenje i kiša, najprije na sjevernom dijelu, i bit će toplije uz jako jugo.

U petak će biti puno oblaka i puno kiše, a uz granicu sa Slovenijom snijeg, kojeg će 5 do 10 cm pasti i u Gorskom kotaru. Krajem dana čeka nas zatopljenje i jačanje južine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene