Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Od nedjelje nas čeka promjenjivo uz pljuskove i grmljavinu: Detalje otkriva meteorolog Ivan Čaćič

Kroz idući tjedan je najavljeno promjenjivo vrijeme uz oborine i grmljavinske oluje.

U nedjelju će iznad većeg dijela zemlje povremeno stizati vlažan i  svježiji zrak koji će podržavati razvoj kišnih oblaka, a ponegdje i izraženih grmljavinskih oluja. U noći i ujutro u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo i nestabilno, ponegdje kiša te pokoji lokalni pljusak i grmljavina.

U Dalmaciji će biti uglavnom suho i sunčano. Povremeno će puhati umjeren sjeverac, a na Jadranu sjeverozapadnjak i bura. Ujutro najviša temperatura do 22, a na Jadranu između 22 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Tuča u BiH Stiglo nevrijeme VIDEO/FOTO Građani na istoku Hrvatske dobili poruke da se paze tuče i vjetra: Tuča veličine teniske loptice pogodila susjedstvo

U Središnjoj Hrvatskoj promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima.  Može biti pljuskova i grmljavine, osobito prema istoku i jugu. Vjetar povremeno umjeren sa sjevera i sjeveroistoka, a najviša temperatura do 29 stupnjeva.

U istočnim predjelima promjenljivo mjestimice s kišom koja će osobito poslijepodne biti u obliku pljuskova i grmljavine. Ponegdje su moguće i grmljavinske oluje s prolazno jakim vjetrom. Poslijepodne temperatura uglavnom od 28 do 30 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj promjenljivo uz sunčana razdoblja, a na Sjevernom Jadranu djelomice sunčano povremeno uz promjenljivu naoblaku poslijepodne, uglavnom u Lici, mjestimice pljuskovi i grmljavina. Pljusak može biti i u Gorskom kotaru, a samo ponegdje i na Jadranu.

Pročitajte i ovo Gužva na autocesti Počela sezona Prvi ljetni vikend mnogi pohrlili na more: "Gužvi će svakako biti, ali bit će i profita"

Na Sjevernom Jadranu puhat će bura podno Velebita, a prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura u gorskom području do 25, a na Jadranu do 30 stupnjeva. U Dalmaciji većinom sunčano i vruće, temperatura do 35 stupnjeva

VRIJEME SLJEDEĆIH DANA

Sljedeći tjedan biti će većinom promjenljivo, povremeno s oborinama koja će ponegdje uz grmljavinu biti i izraženija.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene