Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Ljeto još nije kapituliralo: Meteorologinja otkriva gdje bi vas mogao iznenaditi pljusak

Jutra će ponegdje biti maglovita, ali dani pretežno sunčani. Vremensku prognozu donosi meteorologinja Maja Bubalo.

U jutarnjim satima bit će djelomice do pretežno sunčano. U unutrašnjosti može biti kratkotrajne magle, osobito u predjelima uz rijeke i kotlinama u gorju. Na krajnjem jugu postoji i mogućnost za poneki pljusak.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna Promjenjivo oblačno vrijeme Od utorka nove oborine Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: U nekim krajevima se za vikend očekuje i snijeg

Puhat će umjerena bura, pod Velebitom s jakim ili olujnim udarima, dok će na jugu vjetar već prijepodne okretati na sjeverozapadnjak. Temperatura u unutrašnjosti između 9 i 14, u gorju i koji stupanj manje, a na moru između 17 i 20.

U središnjim predjelima poslijepodne se očekuje nešto više oblaka, ali i dalje uz česta sunčana razdoblja. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura oko 26 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji promjenjiva naoblaka, ali većinom sunčano. Puhati će sjeveroistočnjak, a u najtoplijem dijelu dana temperatura će dosezati 26 ili 27 stupnjeva.

U gorju i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, iako u gorju povremeno može biti i umjerene naoblake. Bura će sredinom dana malo oslabjeti, uz zapadnu obalu Istre i okrenuti na sjeverozapadnjak, ali će prema večeri ponovno jačati. Na moru vrlo toplo, oko 28, a u gorju oko 23 stupnja.

U Dalmaciji se i tijekom dana očekuje promjenjiva naoblaka, uz mogućnost za poneki pljusak, osobito na jugu. Zapuhat će sjeverozapadnjak koji će navečer opet okrenuti na umjerenu buru. Temperatura ugodna, između 27 i 29 stupnjeva.

More se polagano hladi, ali je još uvijek za kupanje, s temperaturom većinom između 21 i 24 stupnja.

Jutra će na kopnu ponegdje biti maglovita, iako je to još uvijek kratkotrajna magla, a dani pretežno sunčani. Temperatura zraka neće se mnogo mijenjati.

I na moru će prevladavati sunčano uz većinom malu naoblaku. Noćima i jutrima će puhati umjerena, pod Velebitom i jaka bura, a danju sjeverozapadnjak. Ostaje vrlo toplo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene