Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Minski sumnjivo područje

Požar kod Vranskog jezera zaprijetio kućama:"Bile su tri detonacije, morali smo izvući ljude"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar u području NP Vransko jezero se opet aktivirao na području Ceranja Donjih i Pristega južno od Benkovca. Ugrožene su i neke kuće, a vatrogasci su oprezni jer se radi o minsku sumnjivom području.

Požar je na tom području započeo u nedjelju kasno navečer. Županijski vatrogasni centar Zadar zaprimio je u 23:50 sati u nedjelju dojavu o požaru raslinja na području Ceranje Donje južno od Benkovca. Angažirani su JVP, DVD STankovci i DVD Pakoštane. Tijekom ponedjeljka vatrogascima su u gašenju pomagala tri protupožarna zrakoplova - jedan kanader i dva Air Traktora. Požar je većim dijelom ugašen, no na nekim dijelovima se ponovno aktivirao tijekom noći u utorak, na području Ceranja Donjih i Pristega.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

"Ponovno se aktivirao oko 3 sata ujutro. Područje je dijelom minirano, pa moramo biti jako oprezni. Imamo dovoljno ljudi i tehnike. Kanaderi nam danas ne pomažu, morali su ići tamo gdje su trenutno potrebniji. U jednom trenutku ponovno se aktivirao i jedan krak požara koji smo već ugasili - između Vrane i Radošinovaca, no sve je opet stavljeno pod kontrolu. Na tom dijelu su se čule i tri detonacije, pa smo ljude morali izvući van. Taj dio je razminiran, pa pretpostavljamo da se radilo o oružju i bombama koje su tamo bačene nakon rata", kazao je u telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr glavni vatrogasni zapodvjednik Zadarske županije Željko Šoša.

"Gledala sam TV i osjetim paljevinu i dim. Izađem, a ono vatra", opisala je kako je krenulo Nena Jasol iz Ceranja Donjih.

"Mi sada stojimo najvjerojatnije na minskom polju. Detonacije su moguće, žrtava nije bilo i mi se nadamo da neće, ali nikad ne znamo koja je sljedeća", kazala je Marina Mršić Zelić iz Ceranja Donjih.

"Naravno ovo bi tribala biti poruka svakome tko je gore malo bliže vrhu, oltaru... Da malo više ulože razmišljanja i sredstava u vatrogasce", kazao je predsjednik DVD-a Bilice Andrija Ćaleta Car.

Za Dnevnik Nove TV s požarišta se uživo javio i reporter Marko Balen.

"Požar je još prije nekih sat vremena doslovce gutao gustu makiju. Veliki problem vatrogascima, koji su još od jučer ujutro na terenu, predstavlja to što tek stotinjak metara od ceste Vrana - Pakoštane je minski sumnjivo područje. Čulo se samo u jednom trenutku nekoliko detonacija, međutim vatra je pod kontrolom, vatrogascima pomaže i jedan kanader koji je došao prije nekih sat vremena i jedan Air Traktor. Noć bi trebala donijeti smirivanje, napokon ništa ne puše. Prvo je bila bura, pa jugo, a sada je mirno. Vatrogasci dogašavaju vatru koja se ponovno javlja na već izgorenom području i ostat će dežurati danas tijekom noći i sutra cijeli dan. No, najvažnije je da nije bilo žrtava i da su kuće obranjene", javio je Marko Balen.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene