Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popio ''nekoliko piva''

Vozio s gotovo dva promila i bez položenog vozačkog ispita: 40-godišnjaka u Zagrebu sud kaznio sa 110 dana zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 110 dana zatvora dosuđeno je 40-godišnjaku koji je 6. listopada u jutarnjim satima u novozagrebačkom naselju Siget vozio bez položenog vozačkog ispita i s gotovo dva promila alkohola.

Nesavjesni vozač u prekršaju je uhvaćen 6. listopada u 9:20 u Prilazu Vladislava Brajkovića. Zagrebačka ga je policija alkotekstirala i utvrdila da nema položen vozački ispit, a kako je imao čak 1,99 promila alkohola, uhićen je i odveden na triježnjenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Detalji nakon očevida Majka i dijete ozlijeđeni u prometnoj nesreći u centru Zagreba: Prevezeni su u bolnicu Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

Uslijedila je i prijava zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa čije su odredbe za najteže prekršaje u bitnome postrožene od 1. kolovoza ove godine.

Općinski sud u Novom Zagrebu nepravomoćnom je presudom 40-godišnjaku, u žurnom postupku, za svaki prekršaj dosudio po 55 dana zatvora.

Prilikom odmjeravanja kazne, kako je istaknuto u obrazloženju presude, sudac je uzeo u obzir da je ovakva vrsta društveno neprihvatljivog ponašanja u porastu. Zaključio je i da je "okrivljeniku i ostalim članovima društva prijeko potrebno pokazati da se isto ponašanje neće tolerirati, da nije društveno prihvatljivo te da se ono strogo kažnjava".

U svojoj obrani 40-godišnjak je priznao krivnju i rekao da je, iako nema vozački ispit, vozio bratov automobil nakon što je popio "nekoliko piva". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene