Policija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Čak 110 dana zatvora dosuđeno je 40-godišnjaku koji je 6. listopada u jutarnjim satima u novozagrebačkom naselju Siget vozio bez položenog vozačkog ispita i s gotovo dva promila alkohola.


Nesavjesni vozač u prekršaju je uhvaćen 6. listopada u 9:20 u Prilazu Vladislava Brajkovića. Zagrebačka ga je policija alkotekstirala i utvrdila da nema položen vozački ispit, a kako je imao čak 1,99 promila alkohola, uhićen je i odveden na triježnjenje.

Vezani članci Prometna nesreća u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na boku, vatrogasci izvlačili jednu osobu iz vozila Privremena obustava prometa u užoj zoni centra Zagreba (Foto: PU zagrebačka) Centar Zagreba u nedjelju blokiran za vozila, pogledajte kuda možete proći automobilom

Uslijedila je i prijava zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa čije su odredbe za najteže prekršaje u bitnome postrožene od 1. kolovoza ove godine.

Općinski sud u Novom Zagrebu nepravomoćnom je presudom 40-godišnjaku, u žurnom postupku, za svaki prekršaj dosudio po 55 dana zatvora.

Prilikom odmjeravanja kazne, kako je istaknuto u obrazloženju presude, sudac je uzeo u obzir da je ovakva vrsta društveno neprihvatljivog ponašanja u porastu. Zaključio je i da je "okrivljeniku i ostalim članovima društva prijeko potrebno pokazati da se isto ponašanje neće tolerirati, da nije društveno prihvatljivo te da se ono strogo kažnjava".

U svojoj obrani 40-godišnjak je priznao krivnju i rekao da je, iako nema vozački ispit, vozio bratov automobil nakon što je popio "nekoliko piva". (Hina)