Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas kod Bjelovara

Vozač kombajna pod kojim su eksplodirale bombe: "Ne znam kako sam preživio. Prsnulo je staklo, nadiglo me u zrak, a onda sam čuo detonaciju"

Kombajn naletio na bombu (Foto: Bjelovar LIVE) - 1
Kombajn naletio na bombu (Foto: Bjelovar LIVE) - 1 Foto: Bjelovar LIVE
U ponedjeljak oko 16 sati Mladen Šulc kombajnom je brao kukuruz u Prespi kraj Bjelovara. Naletio je na pet bombi. Tri su eksplodirale.

"Ne znam kako sam preživio. Uopće se ničega ne sjećam kako je bilo kad je to puklo. Naprije samo osjetio kao mi je prsnula šoferšajba i nadiglo me u zrak. Onda sam čuo detonaciju. I ne znam uopće kako sam izašao iz kombajna, samo je sin viknuo 'Što se dogodilo?', ja sam rekao da su vjerojatno bombe jer se vidio krater, a smrdilo je po eksplozivu", gotovo u jednom dahu ispričao je Miroslav Šulc (66) iz sela Prespa kraj Bjelovara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakav ulov Čistili obiteljsku kuću pa ostali u šoku! Odmah nazvali policiju Ilustracija Očevid u tijeku Vlak naletio na kombajn: Jedna osoba prevezena u bolnicu

On je u ponedjeljak nešto prije 16 sati kombajnom brao kukuruz na svom imanju. U njegovoj blizini eksplodirale su tri ručne bombe.

 

"Tri su eksplodirale. Tako kaže policija, a na još dvije freza je posjekla upaljače pa se nisu aktivirale. Još nije točno utvrđeno koliko ih ima jer još ima žica koje su sumnjive policiji. Ne mogu ih povući jer je kombajn na njima. Sad je problem i prići kombajnu. A kombajn se i ne može maknuti jer su sve gume uništene", govori Šolc, prenosi portal Bjelovar LIVE.  

Poljoprivrednik kaže da je šteta oko 10.000 eura jer je osim guma, na stroju uništeno i cijelo podvozje. Šulc dodaje i da su mu već prijašnjih godina pokušavali nauditi. Na parceli su mu ostavljali metalne šipke koje su mogle oštetiti kombajn. No kaže da ne zna zašto mu netko želi zlo jer je "na svojoj parceli, a nije nikome ni konkurencija". 

U PU bjelovarsko-bilogorskoj potvrdili su nam da je netko postavio bombe.

"Netko je na poljoprivrednom zemljištu između Starih Pavljana i Prespe postavio eksplozivne naprave koje su detonirale kada ih je zahvatio kombajn prilikom žetve usjeva, čime je izazvao eksplozije, odnosno općeopasnom radnjom i sredstvom izazvao opasnost za život i imovinu 66-godišnjeg vlasnika. U tijeku je kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja'', priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene