Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vozili 245 km/h, s 4 promila alkohola u krvi...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usprkos učestalim policijskim upozorenjima i pozivima na oprez u vožnji i proteklog je vikenda na hrvatskim cestama zabilježen velik broj prekršaja.

Među nesavjesnim vozačima prednjačili su 30-godišnji Ante P. iz Metkovića koji je vozio 245 kilometara na sat i 54-godišnji Tomica P. iz Kopčevca koji je za volan sjeo s čak četiri promila alkohola u krvi.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou

Iz Ravnateljstva policije danas su izvijestili da je proteklog
vikenda ukupno zabilježeno 9416 prometnih prekršaja, 200 više nego vikend ranije.

Brzinu je prekoračilo 2825 vozača (80 više), a neslavnog suludog rekordera, 30-godišnjaka iz Metkovića, mobilna jedinica prometne policije zaustavila je na benkovačkom području dok je s "BMW 740" na autocesti A1 Zagreb-Split vozio 245 kilometara na sat.

Proteklog vikenda povećan je i broj vozača koji su sjeli za volan pod utjecajem alokohola. Takvih je bilo 865, odnosno 108 više nego vikend ranije.

Najviše alkohola u krvi, 4,02 promila, imao je 54-godišnjak iz
Kopčevca koji je zaustavljen kraj Dugog Sela, a osim što je bio pijan, vozio je pod zabranom upravljanja neregistrirano vozilo i nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Riječ je o vozaču koji je već 13 puta evidentiran zbog prekršaja u prometu, osam puta mu je oduzimana vozačka dozvola i ima 10 negativnih bodova.

Proteklog vikenda na cestama je u ukupno 533 nesreća poginulo šest osoba, teško je ozlijeđena 61, a lakše njih 174.

Iz policije su najavili da će i dalje pojačano kontrolirati promet,
posebice u dane najvećih prometnih gužvi te na onim prometnim pravcima na kojima se najčešće događaju prometne nezgode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene