Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koliko će stajati litra goriva na jednom od odmorišta Dalmatine, vozači još ne znaju, ali se boje. I sadašnja je računica dosta visoka.


'Potrošimo možda pet tisuća kuna mjesečno za našu relaciju koliko otprilike', rekao nam je jedan od vozača. Mnogi će razmišljati da autocestu jednostavno izbjegavaju, no ipak ima i optimista.

Vezani članci Ilustracija Vlada intervenirala: Pogledajte koje su nove cijene goriva Ilustracija Malo olakšanje za vozače: Od danas nove cijene na benzinskim postajama

No, optimizma nema puno na moru jer nema ograničenja cijenama ni crpkama na morskoj obali koje mogu izravno opskrbljivati brodove. 'Ako su pametni trebale bi bit iste cijene, jer onda će ljudi ići sa kantama ili bačvama na neku drugu pumpu, gdje je jeftinije', rekao nam je Luigi Aljinović, vlasnik broda.

'Imam restoran, radim dolje na Paklenjacima i što ću vam reći drugo, što ja znam koliko potrošim, imam agregat, jedan, drugi, gliser, drugi brod, to je sramota što se radi', rekao nam je Ante Dujmović Patak. neki ipak nisu zaboravili da brodovi plove i na jedra pa da i tako mogu znatno smanjiti troškove.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju