Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Olujni vjetar i snijeg

Orkanska bura zatvorila je dijelove autocesta, iz HAK-a pozivaju vozače na povećani oprez

Zbog nevremena zatvorene dionice autocesta (Foto: HAK)
Zbog nevremena zatvorene dionice autocesta (Foto: HAK) HAK
Aktualno Galerija +0 Zbog nevremena zatvorene dionice autocesta (Foto: HAK) Galerija 1/1 >>
Hrvatski autoklub izvijestio je kako su zbog vremenskih uvjeta zatvorene pojedine dionice autocesta.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica - Delnice te neke državne ceste, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK), koji upozorava vozače na opasnost od naleta na pse na autocesti A1 u zoni odmorišta Vrpolje, gdje je zbog toga brzina ograničena.

Pročitajte i ovo Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije Ilustracija Oprezno na cestama Upaljeni meteoalarmi: Olujna bura, snijeg i poledica označili dolazak pravog zahladnjenja

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su i državna cesta DC1 Ondić - Gračac - Knin (snježna vijavica), državna cesta DC54 Maslenica - Zaton Obrovački, državna cesta DC8 Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene državna cesta DC218 Dobroselo - Mazin - Bruvno (snježni nanosi), Paški most i županijska cesta Dobroselo - Brotnja (snježni nanosi).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle - Kikovica, autocesta A7 na dionici Draga - Šmrika, Jadranska magistrala DC8 između Bakra i Senja, riječka obilaznica na dionici čvor Škurinje - čvor Orehovica, državna cesta DC25 Gospić - Karlobag i lokalna cesta LC58107 Kraljevica-Križišće.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle (I. skupina).

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC3 u mjestu Svilno vozi se jednim trakom usporeno.

Zbog jakih udara vjetra na dionici državne ceste DC1 Borje - Klapavica HAK poziva vozače na dodatni oprez.

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz Dalmacije i Rijeke u smjeru unutrašnjosti i obratno.

Zbog srušenih i prepriječenih stabala na kolniku vozi se otežano na dionici Jadranske magistrale DC8 između Biograda i Pakoštana.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, dok je zabrana prometa za kamione s prikolicom tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici, Zadarskoj županiji, u Gorskom kotaru i Dalmaciji.

Na riječkom okrugu u prekidu su trajektne linije 335 Prizna - Žigljen, 338 Lopar - Valbiska, 334 Brestova - Porozina, trajektna linija Stinica - Mišnjak, zatim katamaranske linije 9309 Novalja - Rab - Rijeka i 9308 Mali Lošinj - Cres - Rijeka te brodska linija 310 Mali Lošinj - Unije - Susak.

Na splitskom okružju u prekidu je katamaranska linija 9602 Vis - Milna - Split.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Meteorolozi najavljuju pretežno oblačno vrijeme s oborinama te u većini krajeva vjetrovito. U većem dijelu unutrašnjosti padat će slab snijeg, osobito u istočnim i gorskim krajevima, a najčešće u Lici. Detaljniju prognozu pročitajte ovdje. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene