Snijeg stvara probleme u prometu (Foto: HAK)
Snijeg stvara probleme u prometu (Foto: HAK) Foto: HAK

Na dionici autoceste A1 između čvora Gornja Ploča i južnog ulaza u tunel Sveti Rok zbog snijega se vozi uz ograničenje brzine na 40 km na sat, a od tunela Sveti Rok do tunela Ledenik ograničenje brzine je 60 km na sat, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub.


Na dionici autoceste A1 tunel Sveti Rok – prolaz Vučipolje zbog jakog vjetra promet se odvija uz ograničenje brzine 60 km na sat. Na autocesti A3 pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Slovenije kolona teretnih vozila na zaustavnom traku proteže se oko 2 km. 

Vezani članci Ilustracija Za vikend tmurno, moguć i snijeg, a Nikola Vikić-Topić otkriva kad se vraća sunce Ilustracija Upaljeni meteoalarmi: Temperatura nastavlja padati, a kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici.

Zbog niskih je jutarnjih temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače se upozorava da prilagode brzinu uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama u Lici.

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste: DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz privremenu prometnu signalizaciju); DC47 Jasenovac – Hrvatska Dubica kod skretanja za Višnjicu (zbog oštećenja kolnika); DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac; DC36 Gladovec Pokupski – Žažina u naselju Pokupsko; DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda); DC75 u Funtani i u Novigradu; DC303 od naselja Brajkovići do čvora Kanfanar, DC232 Sisak – Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja; ŽC6034 Knin – Plavno u mjestu Radljevac i LC25176 Vrbno – Ježovec – ŽC2083 (klizište).

U prekidu je katamaranska linija Pula – Zadar.

Trajekti, ostali katamarani i brodovi zasada plove prema redu plovidbe.

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica / Bosanska Kostajnica. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju