Obavijesti Video Pretražite Navigacija
djelomično će obustaviti promet

Vozači autobusa poslali oštro pismo premijeru i najavili prosvjed: ''Naš rad se odvija na cesti i tamo ćemo tražiti svoja prava''

Riječki autobus, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Riječki autobus, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) i Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske uputili su premijeru Andreju Plenkoviću pismo u kojem su najavili djelomičnu obustavu rada 23. kolovoza. Na to su se odlučili nakon što nisu dobili odgovor na ranija dva pisma u kojima su tražili uređenje tržišta u javnom prijevozu putnika i status službene osobe za vozače autobusa.

Vozači autobusa ponovno su se pismom obratili premijeru Andreju Plenkoviću nakon što na prethodna dva, koja su poslali 19. srpnja, nisu dobili odgovor. U prvom su pismu tražili uređenje tržišta u javnom prijevozu putnika autobusima, a u drugom su zatražili izmjene Kaznenog zakona kojima bi vozači atuobusa dobili status službene osobe zbog stalnih prijetnji i fizičkih napada na njih.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..." Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili, Bilek potvrdio: "Podržat ćemo Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora"

''SRAMOTA. Niti na jedno pismo nismo dobili nikakav povratni odgovor, ignorirali ste nas i naše članove te 7000 zaposlenika koji svaki dan obavljaju uredno svoj posao'', stoji u posljednjem pismu Sindikata prometa i veza Hrvatske i Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske.

Najavili prosvjed

Zbog toga su najavili djelomičnu obustavu rada za 23. kolovoza na svim linijama prijevoza putnika – u gradskom, županijskom i međužupanijskom prijevozu u cijeloj RH. ''U slučaju da nas i tada ignorirate, krećemo s generalnim štrajkom početkom školske nastave dana 9. rujna'', poručili su premijeru.

U njihovu pismu stoji da će ignoriranje dovesti do kolapsa cijeloga sustava prijevoza putnika, radnika, učenika osnovnih i srednjih škola te studenata. ''Na taj način Vi i Vaši ministri ste pokazali što mislite o hrvatskome radniku, prije svega vozaču autobusa koji radi vrlo odgovoran posao, ponizili ste nas i naše zanimanje'', stoji u pismu.

''Naš rad se odvija na cesti i na cesti ćemo tražiti svoja prava'', upozorili su i dodali da se nadaju kako će Vlada ovaj put ozbiljno shvatiti njihove zahtjeve.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene