Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Staju s radom u srijedu

Vozači autobusa najavili prosvjed: "Naš vozač odlazi u Sloveniju jer tamo ima dvostruko veću plaću"

Hrvoje Meštrović
Hrvoje Meštrović Foto: DNEVNIK.hr
Za srijedu su vozači i ostali radnici u autobusnom prijevozu najavili prosvjed.

Upozoravaju da zbog neprovođenja Uredbe Europske unije i zakona može doći do prekida javne usluge županijskog prijevoza, propasti tvrtki i gašenja 7000 radnih mjesta.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

"Što je s prijevozom? Što mislite koliko građana ostaje u općinama i gradovima gdje nema prijevoza? Gdje ne mogu otići nikamo", kazao je predsjednik Udruge hrvatskih javnolinijskih prijevoznika Hrvoje Meštrović.

"Mi vozimo onaj dio građanstva koji stvarno ovisi o tom prijevozu, i dokle god se ne probudimo, ne shvatimo da je taj građanin jako bitan za naše društvo, dotle tu neće biti spasa", kazao je.

Vozač otišao u Sloveniju

"Jer mi takve građane gubimo svakim danom. Naš vozač je jedan od njih. Odlazi u Sloveniju jer tamo ima dvostruko veću plaću", dodaje.

Čelnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i sindikata zaposlenih u javnom linijskom autobusnom prijevozu najavili su veliki prosvjed radnika u toj djelatnosti za srijedu ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zbog opasnosti od prekida pružanja usluga.

Zatražili su hitnu primjenu Uredbe 1370/2007 EU, koja je propisala da županijski javni linijski prijevoz treba biti uspostavljen na teritoriju cijele Hrvatske najkasnije do 3. prosinca 2019., kako su to učinile i druge članice EU.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene