Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslao čitatelj

Koliko često vidite ovakve prizore u hrvatskim autobusima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan čitatelj snimio je neopreznog vozača kako tipka na mobitel dok je vozio putnike u autobusu.

Čitatelj Dnevnik.hr-u poslao nam je video snimku za koju kaže da je sam snimio 27. srpnja ove godine u autobusu na relaciji Zagreb-Poreč.

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija objavio HAK Oprezno na autocesti A3: Zbog prometne nesreće vozi se jednim trakom Prometna nesreća kod Venecije Autobus smrti Vozač autobusa uoči nesreće objavio selfie, poznato i što pokazuju snimke, a očevici tvrde: "Nije bilo smisla da to napravi"

Na snimci se vidi kako vozač razgovara na mobitel i tipka poruke dok vani pljušti kiša, a upravo o njegovim vozačkim odlukama ovise životi brojnih putnika.

Podsjećamo i ovom prilikom kako je u 2015. godini policija evidentirala 38.988 prekršaja zbog nedopuštenog korištenja mobitela tijekom vožnje, a to predstavlja 4,8 posto svih prekršaja ili peti prekršaj po učestalosti.

U Hrvatskoj se, naime, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama mobitel može koristiti za vrijeme vožnje, ali samo uz hands-free uređaj. U suprotnom, kazna za prekršaj je 500 kuna.

U priloženim snimkama možete vidjeti video koji je snimio čitatelj ali i HAK-ova upozorenja na ovaj veliki problem u prometu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene