Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasajte za svoje favorite

Anka, Tomislav i Dora - finalisti Volonterskog Oskara 2015.!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručno Povjerenstvo odabralo je tri kandidata za najboljeg volontera/ku Zagreba koja ulaze u drugi krug natječaja, a od danas pa sve do 19.2. građani mogu glasati za svoje favorite.

Na natječaj za nagradu Volonterski Oskar 2015. zaprimljena je 21 nominacija, a u prvom krugu natječaja, od 18. – 29. siječnja, stručno Povjerenstvo je, prema unaprijed utvrđenim kriterijima,odabralo 3 najbolja kandidata:

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

Anka Juričić (77), volonterka Doma za starije osobe Trešnjevka 

Tomislav Čleković (45), volonter udruge Krila – terapijsko jahanje 

Dora Vukušić (24), volonterka udruge Hrabri telefon 

Povjerenstvo je tijelo čiji su članovi predstavnici različitih relevantnih dionika za razvoj volonterstva na području grada Zagreba, a ove godine je bilo sljedećem sastavu: Slavko Navratil, prošlogodišnji dobitnik nagrade Volonterski Oskar, Svea Bielen, predstavnica organizatora natječaja, članica Upravnog odbora VCZ-a i ravnateljica IX. gimnazije, Mateja Petrić, predstavnica Grada Zagreba, Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Sanja Pavičić, predstavnica organizatora volontiranja, koordinatorica volontera u Domu za starije osobe Maksimir i Barbara Vid, predstavnica medija, novinarka Hrvatskog radija (Prvi program).

Izborom finalista otvoren je drugi krug natječaja u kojem će građani glasati za kandidate koji su, prema njihovom mišljenju, dali izniman doprinos svojoj zajednici.

Glasanje traje od 29. siječnja do19. veljače 2015. i to elektronskim putem na internetskoj stranici VCZ-a (www.oskar.vcz.hr), u uredu VCZ-a putem glasačkih listića ili slanjem svojih glasova poštom na adresu ureda.

Informacije o finalistima, njihove volonterske priče i fotografije možete preuzeti na sljedećoj poveznici: http://we.tl/NvGT7Mp8DX

Nagrada će dobitniku/ci biti uručena na svečanom događanju pod nazivom 'Dodjela Volonterskog Oskara 2015.', koja će se održati 24. veljače 2016.

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se od 2009. dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba.

Volonterski centar Zagreb

organizacija je civilnog društva osnovana 1996. godine. VCZ je član i jedan od osnivača Hrvatske mreže volonterskih centara koja se bavi razvojem i promocijom volonterstva na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Vizija VCZ-a je društvo u kojem je volonterstvo pokretačka snaga aktivne, odgovorne i humane zajednice. Novosti iz volonterskog svijeta možete pratiti na portalu Volonterskog centra Zagreb te na

Facebook stranici

.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene